08. 04. 2018 ob 20:00

POTI K ZVEZDAM

Poti k zvezdam 00 l

Maps to the Stars
Kanada, ZDA, Nemčija, Francija / 2014 / 111 min
Režija: David Cronenberg
Scenarij: Bruce Wagner
Igrajo: Julianne Moore, Mia Wasikowska, Robert Pattinson, John Cusack, Olivia Williams, Evan Bird, Kiara Glasco, Dawn Greenhalgh, Sarah Gadon
Komična drama

Poti k zvezdam je komična satira losangeleške filmske industrije, v kateri se David Cronenberg odkrito norčuje iz nekaterih najvidnejših zvezdnikov današnje pop kulture.

Režiser temačnih dram Smrtne obljube, Senca preteklosti in Kozmopolis predstavlja zgodbo o čustveni stranpoteh hollywoodske družine. Mlada Agatha se po letih v sanatoriju za piromane vrne domov, kjer sreča brata Benjieja, otroškega filmskega zvezdnika, ki se je pred kratkim vrnil s klinike za odvisnike. Benjie se s pomočjo mame Cristine pogaja za vlogo v novem filmu, oče družine, televizijski psiholog Stafford, pa pomaga pozabljeni zvezdnici Havani premagati spomine na zlorabe sadistične mame, prav tako igralke.

Hollywood je svetovna filmska prestolnica z obljubami sreče vsem, ki poskušajo poseči po zvezdah. Benjie ima komaj trinajst let in je že slaven. Njegov oče Stafford Weiss je uspešen avtor in meditacijski guru. Ena od klientk, ki jim Stafford pomaga do osebne in poklicne sreče, je lepa igralka Havana Segrand. Agatha, mlado dekle z iznakaženim videzom, je Havanina nova asistentka, Jerome Fontana pa privlačen voznik, s katerim se spoprijatelji. A zakaj je kljub vsej tej obetajoči sreči Hollywood tudi mesto osebnih slabosti, nevroz, incesta in ljubosumja? Mesto sanj v ljudeh prebuja duhove, iz njih izvablja skrite impulze in daje slutiti vonj po krvi.