25. 03. 2018 ob 19:00

UBIJANJE SVETEGA JELENA

00 lwoPPewA

The Killing of a Sacred Deer
VB, Irska / 2017 / 109 min
Režija: Giorgos Lanthimos
Scenarij: Giorgos Lanthimos, Efthymis Filippou
Igrajo: Nicole Kidman, Alicia Silverstone, Barry Keoghan, Colin Farrell, Raffey Cassidy, Bill Camp, Anita Farmer Bergman, Sunny Suljic, Megan Chelf Fisher, William Cross, Lea Hutton Beasmore, William Willet, Rachael Mcadams
psihološki triler

Film se odvija kot zalezovalski triler, kot sprevržen, počasi tleči Rt strahu, ki bolj ko postaja temačen, bolj je smešen. Močan in vznemirljiv film enega največjih evropskih auteurjev. Nagrada za najboljši scenarij na lanskem Cannesu!

Znani kardiotorakalni kirurg Steven (Colin Farrel) je poročen z Anno (Nicole Kidman), cenjeno oftalmologinjo. Premožna sta, živita srečno in zdravo družinsko življenje s svojima otrokoma, 14-letno Kim (Raffey Cassidy) in 12-letnim Bobom (Sunny Suljic). Steven se spoprijatelji z Martinom (Barry Keoghan), 16-letnim fantom brez očeta, in ga vzame pod okrilje. Stvari gredo v zloveščo smer, ko Steven predstavi Martina svoji družini; njihov svet se sčasoma postavi na glavo, Steven pa je prisiljen žrtvovati nekaj dragocenega ali pa tvegati, da izgubi vse.

Yorgos Lanthimos je v svojem drugem angleško govorečem filmu spet združil moči s Colinom Farrellom, a se je z njim podal na veliko temačnejšo pot kot v Jastogu (2015).