Retrospektiva

Petek, 13.7. ob 20.30h KINO NA PROSTEM (GLAVNI TRG)

Gost:
Dušan KastelicDušan Kastelic je animator, ilustrator in risar stripov. Za stripe je prejel med drugim Grumovo priznanje ter nagrado Zlata ptica. Trenutno se posveča ustvarjanju računalniških iger in animiranih filmov. za svoje animirane filme je prejel številne nagrade na domačih in mednarodnih festivalih.PERKMANDELJC
Slovenija; 2002; 3 minPrvi film Dušana Kastelica. Eden prvih 3D filmov pri nas (in tudi po svetu). Izvorno je bil naročen kot videospot za njegove prijatelje iz benda Orlek. Je pa na internetu (takrat še ni bilo YouTubea) postal nekakšen viralen hit in na ta način so ga povabili na precej festivalov, med drugim tudi na Siggraph in Sundance festival.ANIMATORJEVA ANIMIRANA AVTOBIOGRAFIJA

Slovenija; 2004; 3 minKo so Perkmandeljca pokazali na internetu, so zahtevali, da se avtor na kratko predstavi s kratkim filmom. V ta namen je Kastelic naredil ta kratek film. (Zanimivost : To je necenzurirana verzija, ki je Američani niso hoteli pokazati).

 


ZID VZDIHLJAJEV
Slovenija; 2009; 4 minFilm po stripu Tomaža Lavriča. Takrat so imeli idejo, da bi njegove stripe iz serije Ekstremni športi predelali v kratke animirane filme. Žal projekt ni uspel.

 


ČIKORJA AN' KAFE
Slovenija; 2008; 8 minKasteličev prvi resni poskus kratkega animiranega filma, namenjenega festivalom, ki se je na festivalih precej dobro odrezal. Bil je pa tudi zelo lepo sprejet med domačim občinstvom.

 

 

CELICA
Slovenija; 2017; 12 minJe najnovejši film, ki trenutno kroži po festivalih.

 

Skupna dolžina cca. 30 min