ZDA; 2016; 108 min; v angleščini

Sobota, 15.7. ob 18.00h KINO DVORANA KULTURNI DOM

Scenarij in režija: Simon Rumley
Fotografija
: Milton Kam
Glasba
: Richard Chester
Igrajo: Amanda Fuller, Ethan Embry,
Eric Balfour, Alex Essoe, Allie DeBerry, Devin Bonnée
Producenta
: Bob Portal, Simon Rumley
Produkcija
: Alliance Media Partners, Rumleyvision
Žanr : drama, triler
Gosta:
Simon Rumley          Bob Portal

 
Doborodošli v Austin v Teksasu in svet vintage oblačil. Lastnik trgovine Eric ljubi svojo punco April, in tudi ona seveda ljubi njega,vendar njena ljubezen do oblačil presega meje obsesije in jo bo kmalu spravila v neverjetne težave.

Po grozljivki Zadnje besede Johnnyja Franka Garreta se Simon Rumley vrača v Ljutomer z bolj subtilnim pristopom, ki združuje tradicije žanrske in neodvisne kinematografije, psihološkega trilerja in svarilne zgodbe o obsedenosti in odvisnosti. Z videzom kultnega klasika na stari, obrabljeni videokaseti, psihološko nabit, neverjetno seksi brez golote in gnan s tour-de-force igralsko izvedbo Amande Fuller je Fahionista film, ki ga enostavno morate videti.

Simon Rumley je nase opozoril z odlično sprejetim The Living and the Dead (2006), sloves enega najbolj prodornih sodobnih britanskih režiserjev grozljivk pa je dodatno utrdil s filmom Red White and Blue (2010) in sodelovanjem v omnibusih Little Deaths (2011) in The ABCs of Death (2012). Z lanskim filmom Zadnje besede  Johnnyja Franka Garreta je gostoval tudi na Grossmannu.

Bob Portal se je šolal v Cambridgeu in na NFTS v Londonu. Kot producent je sodeloval pri številnih filmih, kot so Darklands Juliana Richardsa, Red, White and Blue Simona Rumleya, Mr. In-Between Paula Sarossyja in Beneški trgovec Michaela Radforda. Je član odbora Central Film School v Londonu in glasujoči član Bafte.