68 Kill
ZDA; 2017; 93 min; v angleščini

Četrtek, 13.7. ob 18.00h KINO DVORANA KULTURNI DOM

Scenarij in režija: Trent Haaga (po romanu Bryana Smitha)
Fotografija: Needham B. Smith
Glasba: James Griffiths, Haim Frank Ilfman
Igrajo: Matthew Gray Gubler, AnnaLynne McCord,
Alisha Boe, Sheila Vand, Sam Eidson, Michael Beasley
Producenti: David Lawson Jr., Bob Portal, Travis Stevens
Produkcija: Snowfort Pictures, Alliance Media Partners
Žanr: komedija
Gost:
Bob Portal


Chip in Liza sta zaljubljen par, ki pa ne živi ravno pravljično: on se preživlja s praznjenjem greznic, njen vir dohodka pa je starejši ljubimec. Ko podjetna Liza predlaga, da oropata njenega sluzastega sponzorja, Chip nerade volje pristane. Vendar pa ne gre vse po načrtu in Chip se znajde na begu z neznano punco v prtljažniku in pobesnelo Lizo za petami.

Scenarist in režiser Trent Haaga je Grossmanovemu občinstvu že dobro znan, saj nas je obiskal leta 2008 kot scenarist filma Moja mrtva punca, tri leta kasneje pa je bil prikazan negov režiserski prvenec Pohabljanje. V svojem najnovejšem filmu ponudi obilo črnega humorja, bizarnih situacij in krvoločne akcije z bleščečo igralsko zasedbo na čelu s trojico divjih dam AnnaLynne McCord, Sheilo Vand in Alisho Boe, ki jim s prikupno zmedenostjo parira Matthew Gray Gubler.

Bob Portal
se je šolal na Cambridgeu in na NFTS v Londonu. Kot producent je sodeloval pri številnih filmih, kot so Darklands Juliana Richardsa, Red, White and Blue Simona Rumleya, Mr. In-Between Paula Sarossyja in Beneški trgovec Michaela Radforda. Je član odbora Central Film School v Londonu in glasujoči član Bafte.