Velika Britanija; 2017; 96 min; v angleščini s slovenskimi podnapisi

Petek, 13.7. ob 21.00h KINO DVORANA KULTURNI DOM
Sobota, 14.7. ob 15.00h KINO DVORANA KULTURNI DOM

Scenarij in režija: Andy Collier, Tor Mian
Fotografija: Fernando Ruiz
Glasba: Chris Roe
Igrajo: Sarah Beck Mather, Andonis Anthony,
Jamie Satterthwaite, Johnny Vivash,
Ross Mullan, David J. Peel
Producenti: Andy Collier, Sean Knopp,
Toor Mian, Ross Scaife
Produkcija: Loose Canon Films, Hydra Films
Žanr: kriminalka, grozljivka

Gosta:
Andy Collier             Ross Scaife


Mlada policistka Rebecca, ki se želi uveljaviti med nadutimi kolegi v detektivskem oddelku, raziskuje serijo grozljivih umorov, ki so videti povezani z zloveščim kultom. Stvari se dodatno zapletejo, ko se glavni osumljenec z njo spusti v napeto igro mačke in miši.

Policijski triler se prepleta s psihološko grozljivko v napeti zgodbi, ki je podkrepljena z obilico črnega humorja. Charismata se ne trudi na novo izumiti pravil žanra, pač pa ponudi vznemirljivo vožnjo, posneto z osupljivo tehnično veščino in preciznim občutkom za stopnjevanje napetosti, ki eksplodira v srhljivem razpletu.

Andy Collier je režiser in producent. Charismata je njegov režijski prvenec. Sledili mu bodo lovecrafovski folk horror The Colour of Madness (s pričetkom snemanja v letu 2019) in adaptacija nagrajenega romana The German dobitnika nagrade Bram Stoker Leeja Thomasa.

Ross Scaife je producent, znan po filmih Sky in Bloom in The Milky Way (Hydra RKM).  Skupaj z Andyjem Collierjem sta producirala filma The Seventeenth Kind in Charismata, pripravljata pa projekta The Colour of Madness in Perpetual.