Replace
Nemčija, Kanada; 2017; 101 min; v angleščini s slovenskimi podnapisi

Petek, 14.7. ob 20.00h KINO DVORANA KULTURNI DOM

Režija: Norbert Keil
Scenarij: Norbert Keil, Richard Stanley
Fotografija: Tim Kuhn
Glasba: Franco Tortora, Tom Batoy
Igrajo: Rebecca Forsythe, Lucie Aron,
Barbara Crampton, 
Sean Knopp,
Adnan Maral, Laura Cuenca Serrano

Producent: Felix von Poser
ProdukcijaSparkling Pictures
Žanr: grozljivka

Gostja:
Lucie Aron

 

Mlado Kiro mučijo težave s spominom, obenem pa se njena koža prične naglo starati, sušiti in odpadati. Po naključju odkrije, da lahko svojo kožo nadomesti s kožo drugih ljudi. To jo sili v vedno hujše grozovitosti, vse do odkritja strašne resnice.

Nadomestitev je polnokrvni body horror, kakršnih smo včasih bili vajeni od Davida Cronenberga, vizualno pa se napaja pri Dariu Argentu (obema se avtorji zahvaljujejo v odjavni špici filma). Koscenarist filma je naš predlanski gost Richard Stanley, v njem pa igra horror ikona Barbara Crampton. Če vam to še ni dovolj, naj omenimo še to, da je Nadomestitev prejel nagrado Melies d'argent na letošnjem BIFFF-u.

Lucie Aron
je bila klasično izobražena v Parizu. Svojo filmsko kariero je pričela v Nemčiji s filmoma Križev pot (2014) ter Jaz in Kaminski (2015), sledili sta mednarodni produkciji Berlinski sindrom (2017) in Donna Leon - Komisar Brunetti (TV film, 2016) , kot tudi številni kratki filmi. Trenutno jo lahko gledate v izvirni Amazonovi seriji You are Wanted.