Danes vas na Grossmannu pričakuje obilica filmskih poslastic, med katerimi prav gotovo velja izpostaviti projekcijo restavrirane Peklenske pomaranče na Glavnem trgu ob 21h. Pred prikazovanjem bo o mojstrovini Stanleya Kubricka spregovoril njegov dolgoletni sodelavec Jan Harlan. To bo ena zelo redkih priložnosti, da ta kultni film vidite na velikem platnu v Sloveniji. V primeru slabega vremena bo projekcija v dvorani ŠIC.

Na sporedu bodo tudi prvi filmi iz programskih sekcij Grossmann Grindhouse in Grossmann Ofbeats v Kulturnem domu. Med njimi bosta Zadnja beseda Johnnyja Franka Garreta z gostom režiserjem Simonom Rumleyem ob 19h in Aaaaaaaah! z gostom režiserjem Steveom Oramom ob 21h.

V Kinu Hrupni maček bo ob 21h dokumentarec Odpadki druge generacije – po stopinjah nekega punka z gostjama režiserko Dunjo Danial in scenaristko Jasno Babić, v Kinu Klopotec pa bo ob isti uri na sporedu komedija Rimska zgodba z gostom režiserjem Nejcem Furlanom.

V atriju Mestne hiše bo ob 19.30h okrogla miza z naslovom Magična desetka žanrskega filma v Sloveniji. Cilj debate je poiskati odgovore na vprašanje, zakaj delež žanrskih filmov v ponudbi naročniških videotek ne preseže magičnih deset odstotkov. Sodelovali bodo Damjan Vinter, vodja filmskega programa Proplus, Tina Kadunc, vodja odnosov z javnostmi Karantanija Cinemas, Jure Martičič, programski vodja Mestnega kina Domžale in Bojana Bregar, filmska kritičarka in podkasterka, Filmflow, voditelj pa bo Igor Harb, filmski kritik Vikenda in soavtor raziskave o zastopanosti žanrskega filma v naročniških videotekah v Sloveniji.

Po projekcijah bo v Grossmannovem fantastičnem šotoru koncert skupin Extreme Smoke 57 in NakaJima.


Celoten urnik