V tekmovalnem programu za hudega mačka predstavljamo špansko okultno grozljivko Asmodexia, srhljivo zgodbo o izganjalcu hudiča in njegovi vnukinji, ki se po najmračnejših kotičkih dežele borita proti zlemu duhu, ki preži na najšibkejše, in skrivnostnemu kultu, ki ju želi onemogočiti pri posvečenem poslanstvu.
Asmodexia je nadnaravna grozljivka, ki bo z izvrstno zgodbo, mrakobnim vzdušjem in grozovitimi podobami tako verujočim kot ateistom pokazala hudiča v vsej njegovi slavi. Koscenarist filma Mike Hostench, sicer namestnik direktorja festivala fantastičnega filma v Sitgesu, je v enaki vlogi sodeloval tudi pri filmu Beneath Still Waters Briana Yuzne, našega gosta iz leta 2008.


Na obisk prihaja režiser Marc Carreté. Diplomiral je na filmski šoli v Barceloni. Leta 2011 se je s kratkometražnim prvencem Mal cuerpo uvrstil v tekmovalni program festivala fantastičnega filma v Sitgesu. Sledil je kratki film Castidermia (2012), ki ste si lahko ogledali v našem lanskem tekmovalnem programu za nagrado Melies d'Or. Asmodexia je njegov prvi celovečerec.