Danes ob 19.30h bo na Glavnem trgu potekal javni pogovor s častnim gostom Janom Harlanom, ki ga bo vodil Phillip Bergson. Pogovoru bo sledila projekcija klasične grozljivke Stanleya Kubricka Izžarevanje, v kateri Jack Nicholson odigra eno svojih najboljših vlog.

V Kinu Alcatraz se bo točno opoldne pričel Torture Garden, priljubljeni maraton B-filmov, ki ga ponovno prirejamo v sodelovanju z Jinga Films.

V Kulturnem domu se bo ob 13h s filmom Nevidni fant oskarjevca Gabrieleja Salvatoresa pričela naša otrokom in mladini posvečena sekcija Začarani kino. V tekmovalnem programu celovečercev bo ob 21.00h na sporedu švedska grozljivka Sensoria z gostoma režiserjem Christianom Hallmanom in igralko Lanno Olsson. V sekciji Grossmann Ofbeats izpostavljamo dokumentarec Demonov bes ob 17h, ki na izviren način predstavi dela filmskega pionirja Georgesa Meliesa.

V atriju Mestne hiše bo ob 18.30h javna degustacija tekmovalnih vin z glavnim gostom vinskega programa Nickom Geejem in Vinsko kraljico Slovenije Saro Stadler. Sekcija Na fantastični strani Alp se bo pričela ob 21.00h s filmom Odprta z gostom režiserjem Momirjem Miloševićem.


Po projekcijah vas v Grossmannovem fantastičnem šotoru čaka koncert Eda Maajke.Celoten urnik