Preden bodo ob 19h na zaključni prireditvi v Domu kulture, ki bo jo vodil Jure Longyka, razkriti letošnji nagrajenci, se boste naužili obila raznovrstnih dobrot.

Ob 12h se bo dogajanje na Glavnem trgu pričelo s Subkulturno tržnico, kjer bo moč nabaviti filmske DVD-je, nove in rabljene gramofonske plošče in CD-je, knjige, stripe, filmske plakate in še marsikaj. Ob 15h bo nastopila madžarska skupina Surf Truckerz, ki bo stopnjevala vzdušje do 17h, ko bo se na ulice Ljutomera naselila Zombi parada. Ob 20.30h bo napočil čas za kiparsko-glasbeni performans Zombi opera, ki mu bo ob 21.20h sledila 3D-mapping projekcija na blagovnico.

V Kino dvorani kulturni dom bo ob 13h osrednji pogovor z režiserji Jörgom Buttgereitom, Michalom Kosakowskim in Andreasom Marschallom pred projekcijo filma Nemški strah. Ob 21h bo Richard Stanley napovedal projekcijo dokumentarca Izgubljena duša: nesrečno potovanje Otoka doktorja Moreauja Richarda Stanleya.

Kino na prostem bo ob 21.30h ponudil kratki film Nightsatan v zankah pogube, ki mu bo ob 22h sledil Ameriški burger.

Kino pri hudem hotelu in Kino Alcatraz bosta še zadnjič ponudila filme iz tekmovalnih programov kratkih filmov in glasbenih dokumentarcev.

V Kinu Klopotec bo ob 21.30h predstavitev knjig Anor Kath avtorja Sama Petančiča. Sledili bodo kratki filmi iz sekcije Na fantastični strani Alp ob 22.30h in še čisto sveži izdelki iz Male delavnice groze ob 23h.

Za konec se vsi dobimo v Kinu Alcatraz, kjer nas bo opolnoči DJ Mario Kovač pognal v radostni ples, ki bo trajal vse do svetlega.

Celoten urnik