V vinskem programu Grossmanna 2014 z velikim veseljem napovedujemo prihod vinskega strokovnjaka in prijatelja festivala Darrela Josepha in vinske kraljice Slovenije Špele Štokelj.

Darrel Joseph bo v četrtek, 17.7. ob 19. uri na Glavnem trgu – na terasi hotela Stela javno strokovno ocenil in komentiral vseh devet tekmovalnih vzorcev letošnjih kandidatov za Vinskega šampiona Hudega mačka. Družbo mu bo delala simpatična Špela Štokelj, vinska kraljica Slovenije 2014.

Organizacija dogodka bo potekala v sodelovanju Grossmanovega festivala in Kulturno izobraževalnega društva KELIH.

Vabimo vas, da se dogodka udeležite. Prosimo, da pridete pravočasno, število mest na brezplačni degustaciji je omejeno.

Darrel Joseph je rojen v ZDA in živi na Dunaju. Je strokovnjak za vinske regije Srednje, Vzhodne in Jugovzhodne Evrope vključno z Avstrijo, Madžarsko, Slovenijo, Hrvaško in mnogimi državami Balkana. Njegova dela so bila objavljena v številnih publikacijah, kot so Decanter in Harpers Wine & Spirit iz Velike Britanije, Wine Business International iz Nemčije, wein-pur iz Avstrije in Wine Spectator v ZDA. Kot ocenjevalec sodeluje na prestižnih mednarodnih vinskih tekmovanjih, kot so londonski Decanter World Wine Awards, Concours Mondial de Bruxelles, Berlin Wine Trophy in Best of Riesling v Nemčiji, Pannon Bormustra na Madžarskem in Vinistra na Hrvaškem. Ima tudi številna vinska predavanja, degustacije in prezentacije po vsej Evropi.

V soboto, 19.7. bo Darrel Joseph na zaključni prireditvi festivala v Kulturnem domu podelil nagrado za najboljše vino »Vinskega šampiona Hudega Mačka«, ki ga bodo kot vsako leto izbrali filmski gosti festivala.