Danes se pričnejo projekcije prvih filmov iz tekmovalnih programov Hudi maček, Hrupni maček in Slakov Hudi maček. V Kino dvorani Kulturni dom je ob 19h na sporedu baskovska gotska pravljica Errementari, ki jo bo napovedal režiser Paul Urkijo Alijo, ob 21h pa bo avstrijsko slasher komedijo Žuriraj in umri mlad predstavil režiser Dominik Hartl.

 


V Kranerjevi kleti se bo kot prvi letošnji glasbeni dokumentarec ob 17h predstavil srbski Kontakt, poglobljen pogled na novosadsko underground sceno, Golarjeva domačija pa bo ob 20h ponudila prvi blok tekmovalnih kratkih filmov.


Izpostavljamo še mehiško magičnorealistično festivalsko uspešnico Tigri se ne bojijo ob 17.00h v Kino dvorani Kulturni dom ter dve posebni poslastici za ljubitelje vesterna: Pet prstov za Marseilles bo iz Južne Afrike prijezdilo v Kino dvorano Kulturni dom ob 15h, na Golarjevi domačiji pa vas ob 22.30h pričakujejo Charles Bronson, Claudia Cardinale, Henry Fonda in Jason Robards v Bilo je nekoč na divjem zahodu, ultimativnem klasiku Sergia Leoneja.


Celoten urnik:
http://www.grossmann.si/urnik/sreda-11-julij/