V tekmovalnem programu celovečercev danes v Kino dvorani kulturni dom ob 21h nudimo britansko psihološko grozljivko Charismata, ki jo bosta predstavila režiser in scenarist Andy Collier in producent Ross Scaife, avstrijsko slasher komedijo Žuriraj in umri mlad ob 17h in meško-avstrijsko art grozljivko Hagazussa ob 23h.

 


Kino na prostem na Glavnem trgu bo danes pretežno v znamenju animacije. Ob 20.30h boste lahko uživali v pogovoru z animatorjem Dušanom Kastelicem, ki mu bo sledila posebna retrospektiva njegovih kratkih filmov. Ob 21.30h bo na sporedu izbor hrvaških kratkih animiranih grozljivk pod naslovom Lutke: dopadljivi šarm strahu, ki ga bo predstavil režiser in filmski kritik Božidar Trkulja. Ob 23.00h bo napočil čas za mojstrovino Romana Polanskega Rosemaryjin otrok.

 


 


Kino dvorana Kulturni dom bo poskrbela še za nekaj filmskih užitkov, med drugim ob 19h s premiero filma Oto, novega projekta radgonskega neodvisnega filma Vasje Rovšnika, ki nas bo skupaj z ekipo filma tudi obiskal, ter tajsko horror komedijo Premika o ukletem avtomatu za karaoke ob 15h.


V Kranerjevi kleti bo ob 16h na ogled prvi blok kratkih filmov iz tekmovalnega progama Melies d'argent, ki mu bo ob 17.30h sledil drugi blok kratkih filmov iz tekmovalnega progama Slakov hudi maček, ob 19h pa nemški glasbeni dokumentarec Bunch of Kunst – film o Sleaford Mods, britanskem dvojcu, ki ga je Iggy Pop proglasil za najboljši rock'n'roll bend na svetu.
Kino Stari trg ob 21h nudi drugi blok kratkih filmov iz tekmovalnega progama Melies d'argent, ob 22.30h pa predstavitev crowdfunding kampanje za akcijski film Dick Dynamite z gostom Robbiejem Davidsonom, scenaristom in režiserjem, pa tudi kitaristom škotskih punk legend The Exploited. Ob 23h bo sledil kanadski glasbeni dokumentarec Slave to the Grind, ki bo predstavil zgodovino grindcora.

 


V vinskem programu pa ne zamudite dogodka Slovenske avtohtone sorte, ki ga bo vodil vinski kritik in vinopisec Robert Gorjak.

Celoten urnik:
http://www.grossmann.si/urnik/petek-13-julij/