V tekmovalnem programu celovečercev napovedujemo nemški horror omnibus German Angst, ki bo ponudil tri zgodbe o ljubezni, seksu in smrti v Berlinu, ki so jih režirali Jörg Buttgereit, Michal Kosakowski in Andreas Marschall. Vsi trije bodo nas tudi obiskali.

V dvajsetih letih prejšnjega stoletja so mojstrovine nemškega ekspresionizma, kot so Nosferatu, Kabinet doktorja Kaligarija in Golem, postavile temelj sodobnemu žanru fantastike. German Angst na svež in šokanten način nadaljuje tradicijo teh klasičnih stvaritev. Na letošnjem Grossmannu bo prestrašil tudi vas!Zelo smo veseli, da lahko ponovno gostimo kultnega avtorja šokantnih mojstrovin Nekromantik, Schramm in Der Todesking Jörga Buttgereita, ki se po 22 letih končno vrača na velika platna. Je tudi avtor številnih radijskih in gledaliških iger ter filmski novinar in kritik.
V Ljutomer se vrača tudi Andreas Marschall. Leta 2011 je tukaj premierno predstavil grozljivko Maske, ki je – tako kot njegov prvenec Tears of Kali – osvojila številne festivalske nagrade. Kot režiser videospotov in ilustrator je sodeloval s skupinami, kot so Kreator, Obituary in Guano Apes.
Michal Kosakowski je avtor kontroverznega hibrida dokumentarca in igranega filma Zero Killed, ki je na zmagoslavni poti po svetovnih festivalih prejel številne nagrade. Produciral in režiral je tudi številne kratke in eksperimentalne filme.