Saj vemo, da že nestrpno odštevate dneve do začetka Grossmanna, zato je tukaj prvih nekaj filmskih naslovov, ki jih boste lahko ujeli na 12. ediciji vašega najljubšega festivala. 

Švedski grozljivi triler SENSORIA vam bo počasi zlezel pod kožo, a bo tam po ogledu filma še nekaj časa tudi ostal. S preselitvijo v novo stanovanje skuša Caroline začeti novo življenje, a znotraj teh zidov ne najde miru, ampak tudi vse več znakov nadnaravne prisotnosti. Srhljiva atmosfera izolacije in izgubljanja stika z realnostjo, ki vas bo mogoče spomnila na Podnajemnika Romana Polanskega, je tukaj servirana na skandinavski način. Hladno, sterilno in kot ledenik plazeče. Sensoria je bila prikazana na večini pomembnejših žanrskih festivalih po svetu, zdaj pa vas pride strašit še na sončno stran Alp. V živo boste lahko na festivalu spoznali režiserja filma Christiana Hallmana ter glavno igralko Lanno Ohlsson.

 

 

Spoznali boste lahko tudi nekaj ustvarjalcev avstrijske grozljive komedije ATTACK OF THE LEDERHOSENZOMBIES, ki spada v zombi podžanr grozljivk. Prežvečeno, boste rekli. A le dokler si ne ogledate tega zmešanega alpskega vrtiljaka, ali bolje krvavega jodlarskega smučišča živih mrličev v najboljšem pomenu besede. Film odkrito črpa svojo inspiracijo iz splatterjev tipa Shaun of the Dead in Braindead, s katerimi se lahko celo enakovredno kosa, na več kosov pravzaprav. Pričakuje vas zvrhan koš smeha in krvi v divjem ritmu polke!

 

 

 

 

Čisto drugo atmosfero ponuja ena najbolj srhljivih grozljivk zadnjih nekaj let, ameriška ČAROVNICA. Postavljena v puritansko okolje ameriškega 17.stoletja sledi ruralni družini, ki v boju z neukročeno naravo vse bolj izgublja vero v boga. Kjer pa ni boga, začne prevladovati temnejša stran krščanske kozmologije, in koze namesto mleka dajejo kri. Hudičevo delo še nikoli ni bilo tako prepričljivo, tako intimno in grozeče. Film, ki ga ponekod po ZDA že vrtijo pred pravimi satanističnimi rituali, je doživel izjemen odziv že ob premieri na slovitem Sundanceu, kjer je odnesel tudi nagrado za najboljšo režijo. Na žalost bo na Grossmannovem festivalu najbrž edina priložnost, da si ogledate to mojstrovino na velikem platnu kakega slovenskega kinematografa.  

 

 

Zato si označite svoje koledarje, namažite smuči in se pripravite na divjo vožnjo. 12.Grossmann je pred vrati!