Prejšnji teden se je posebna delegacija Grossmannovega festivala mudila na obisku v Londonu, kjer je po zaslugi sodelavca in prijatelja festivala, angleškega filmskega kritika Phillipa Bergsona, sodelovala pri dveh imenitnih dogodkih, na katerih je Turistično-vinogradniška kmetija Hlebec, dobitnica nagrade Vinski šampion Hudi maček v letih 2007 in 2013, z velikim uspehom predstavila svoja vrhunska vina.
V torek, 28. januarja smo se v prostorih Ambasade RS v Londonu udeležili predstavitve casting agencije Thalia, ki jo vodi igralka Aleksandra Balmazović. V izbrani družbi diplomatov in filmarjev se je znašlo tudi veliko vinskih kritikov in novinarjev, ki so bili navdušeni nad Hlebčevo kapljico. V sredo, 29. januarja je v galeriji in projekcijski dvorani EBRD zbrana množica povabljencev, med katerimi so bili cineasti, diplomati, predstavniki medijev, režiserji, producenti, igralci ter ljubitelji sedme umetnosti, uživala v projekciji filma Šanghaj, katerega snemanje je Phillip Bergson obiskal v sklopu sodelovanja na sedmi ediciji Grosmannovega festivala leta 2011. Po projekciji je zbrana množica z navdušenjem prisluhnila pogovoru z režiserjem Markom Naberšnikom in igralcem Visarjem Vishko. Druženje z ekipo filma se je nadaljevalo na pogostitivi, na kateri je spet kraljevalo Hlebčevo vino.
Seveda smo obisk izkoristili tudi za navezovanje stikov in kovanje načrtov za program letošnje jubilejne 10. edicije festivala, ki bo potekala od 15. do 19. julija. O rezultatih naših prizadevanj boste pravočasno obveščeni na teh straneh, medtem pa lahko uživate v fotografijah z našega gostovanja. Zahvaljujemo se Phillipu Bergsonu ter osebjem Ambasade RS v Londonu in EBRD za povabilo in fantastično organizacijo.

Sprejem v galeriji EBRD

Sprejem v Ambasadi RS

Projekcija filma Šanghaj v EBRD

Marko Naberšnik, Phillip Bergson in Visar Vishka

Peter Beznec in Jan Harlan

Miha Mehtsun, Peter Beznec in Steve Abbott