Nadaljujmo s trgatvijo letošnjih filmov. V angleškem THE LESSON boste izvedeli, kaj se zgodi, ko se mladostna objestnost sreča s trdo roko učitelja, ki svojih vzgojnih metod ne pobira ravno iz šolskih učbenikov. Prijatelja Fin in Joe se pač morata naučiti nekaj lekcij tudi s kladivom in pištolo za žeblje. Če ste kdaj v šoli trepetali pred naključnim izpraševanjem, je to film za vas. Obenem boste videli, da je lahko mučenje kar poučno. Ta brutalen in moralno oporečen triler je izjemen prvenec režiserke Ruth Platt.  

 

 

 

Mehiški grozljivi triler SCHERZO DIABOLICO je najnovejše delo starega znanca žanra. Adrián García Bogliano ima med drugim za pasom že odlična Here Comes the Devil in Penumbra. Tokrat se loti navidezno bolj običajne teme, spremljamo namreč računovodjo, ki nezadovoljen s svojim življenjem skuje načrt ugrabitve, s katerim si bo nekako pomagal popraviti zadano mu krivico. S stopnjevanjem nasilja, pa tudi komičnih vložkov, vas bo film počasi vlekel vase, vse do izjemnega finala, ki vas bo gotovo zalotil povsem nepripravljene.

 

 

Bolj fantazijsko obarvana je ameriška grozljivka BEYOND THE GATES, kjer se brata združita v iskanju izginulega očeta, sicer lastnika propadajoče videoteke. Priložnost, da ga najdeta, se jima nepričakovano ponudi skozi namizno igro, ki je pravzaprav meddimenzionalni portal do sveta nočnih mor, kjer je ujeta očetova duša. Le z igranjem te nenavadne igre ga seveda lahko rešita. Film je posvetilo starim video kasetam, videotekam, namiznim igram in še čemu. Vi pa ste seveda vabljeni, da si ga ogledate na velikem platnu Grossmannovega festivala.