Kmetijska zadruga Metlika v vinskem tekmovalnem programu predstavlja Chardonnay.

Chardonnay 2013 je visoko kakovostna bela vinska sorta, ki je tudi v Beli krajini našla svoj prostor. Mila klima in skrbno odbrano grozdje v vinogradu sta odlično izhodišče za visoko kakovost vina. Izraženost sortnih karakteristik, tako v vonju kakor tudi v okusu, je zelo visoka. Bogat, harmoničen in suh okus vina, daje veliko možnosti kombinacij tudi v kulinarični ponudbi. Pomembno je, da vino uživamo primerno ohlajeno, najbolje med 10 in 12°C.

Bela krajina, deželica belih brez, bele narodne noše, ustrežljivih in prijaznih ljudi ter obila sonca in vinske trte je kakor ustvarjena za lepote žejne popotnike.
Mila klima in za vinsko trto prijazna zemlja dajeta prečudovita bela in rdeča vina. Najboljše vinogradniške lege se nahajajo na področju Vinomerja in Vidošičev.
Mogočna, pod zemljo zgrajena zadružna Vinska klet KZ Metlika vabi v svoja nedrja vse ljubitelje pristnega in žlahtnega belokranjskega vina. Pričakujeta jih izjemno lepo urejena podzemna vinska klet in popolnoma nov prostor za degustacijo vin.

http://www.kz-metlika.si