V vinskem tekmovalnem programu prestavljamo Cabernet Sauvignon Capo d'Istria (Vinakoper) ter polsladko penino Ljutomer?an in rumeni muškat Jeruzalem Ormož (P&F).

VINAKOPER

Tudi letos se na Grossmanu predstavlja podjetje VINAKOPER. Vinogradništvo in vinarstvo ima v slovenski Istri zelo dolgo tradicijo. Zgodovinski viri pri?ajo, da je bilo obmo?je tržaškega zaliva zasajeno z vinsko trto že pred ve? kot tremi tiso?letji. V podjetju Vinakoper s spoštovanjem in ?astjo, že od ustanovitve leta 1947 pridelujejo vrhunsko žlahtno kapljico.

Na desetih son?nih vinogradniških legah na 570 hektarjih negujejo razli?ne vinske sorte, ki so svoj dom našle ob avtohtonima refošku, rubinastemu kraljevskemu vinu, in malvaziji. V veli?astni kleti, zgrajeni iz zna?ilnega istrskega peš?enjaka, letno pridelajo štiri milijone steklenic razli?nih sortnih in zvrstnih vin.

V boj za »Hudega ma?ka« so letos poslali posebni biser iz svoje kleti: CABERNET SAUVIGNON Capo d'Istria, letnik 2009, ki ga boste na Grossmanovem festivalu imeli priložnost poskusiti.
 
 http://www.vinakoper.si




P&F JERUZALEM ORMOŽ

Spoznajte vina iz ene najve?jih vinskih kleti v Sloveniji, za katero od leta 2009 skrbi družina Puklavec, ponaša pa se z ve? kot 80 let dolgo vinsko tradicijo.
 
Vinogradi P&F Jeruzalem se nahajajo v Ljutomersko-Ormoških goricah ter Jeruzalemu in sodijo med najboljše vinorodne lege za bela vina na svetu. Kot pravi Mitja Herga, direktor in glavni enolog kleti, so obdarjeni z zavidanja vrednim podnebjem in najprimernejšo geologijo za uspevanje trt, imajo vrhunsko vinsko klet z najsodobnejšo opremo in nadarjene vinarje, zato ni nobenega izgovora, da ne bi pridelovali najboljših vin na svetu.

Njihova vina so sveža, sadna in elegantna. Predstavljajo se v prepoznavnih linijah Jeruzalem Ormož in Ljutomer?an ter liniji Gomila, namenjeni izklju?no gostinstvu. Obenem se lahko pohvalijo tudi z najve?jo arhivsko kletjo, kjer hranijo prek 250 tiso? steklenic, med katerimi so samo najboljši letniki, vklju?no z legendarnim Sauvignonom letnika 1963.
 
Grozdje pridelujejo na naravi prijazen na?in in ga še vedno obirajo ro?no. V vinogradih raste ve? vrst grozdja, vklju?no s šiponom, sauvignonom, sivim in belim pinotom, laškim in renskim rizlingom, tramincem, rumenim muškatom, chardonnayem, … Opremljeni z najsodobnejšo tehnologijo, grozdje predelujejo skoraj popolnoma brez kisika in ga fermentirajo pri kontrolirani temperaturi, kar zagotavlja kakovost in svežino vin.

Letos iz kleti PUKLAVEC & FRIENDS v boj za Hudega ma?ka pošiljajo: Polsladko penino LJUTOMER?AN in z zlato medaljo nagrajeno vino letošnjega Decanterja: RUMENI MUŠKAT JERUZALEM ORMOŽ.

http://pfwineries.com