V vinskem tekmovalnem programu prestavljamo Cabernet Sauvignon Capo d'Istria (Vinakoper) ter polsladko penino Ljutomerčan in rumeni muškat Jeruzalem Ormož (P&F).

VINAKOPER

Tudi letos se na Grossmanu predstavlja podjetje VINAKOPER. Vinogradništvo in vinarstvo ima v slovenski Istri zelo dolgo tradicijo. Zgodovinski viri pričajo, da je bilo območje tržaškega zaliva zasajeno z vinsko trto že pred več kot tremi tisočletji. V podjetju Vinakoper s spoštovanjem in častjo, že od ustanovitve leta 1947 pridelujejo vrhunsko žlahtno kapljico.

Na desetih sončnih vinogradniških legah na 570 hektarjih negujejo različne vinske sorte, ki so svoj dom našle ob avtohtonima refošku, rubinastemu kraljevskemu vinu, in malvaziji. V veličastni kleti, zgrajeni iz značilnega istrskega peščenjaka, letno pridelajo štiri milijone steklenic različnih sortnih in zvrstnih vin.

V boj za »Hudega mačka« so letos poslali posebni biser iz svoje kleti: CABERNET SAUVIGNON Capo d'Istria, letnik 2009, ki ga boste na Grossmanovem festivalu imeli priložnost poskusiti.
 
 http://www.vinakoper.si
P&F JERUZALEM ORMOŽ

Spoznajte vina iz ene največjih vinskih kleti v Sloveniji, za katero od leta 2009 skrbi družina Puklavec, ponaša pa se z več kot 80 let dolgo vinsko tradicijo.
 
Vinogradi P&F Jeruzalem se nahajajo v Ljutomersko-Ormoških goricah ter Jeruzalemu in sodijo med najboljše vinorodne lege za bela vina na svetu. Kot pravi Mitja Herga, direktor in glavni enolog kleti, so obdarjeni z zavidanja vrednim podnebjem in najprimernejšo geologijo za uspevanje trt, imajo vrhunsko vinsko klet z najsodobnejšo opremo in nadarjene vinarje, zato ni nobenega izgovora, da ne bi pridelovali najboljših vin na svetu.

Njihova vina so sveža, sadna in elegantna. Predstavljajo se v prepoznavnih linijah Jeruzalem Ormož in Ljutomerčan ter liniji Gomila, namenjeni izključno gostinstvu. Obenem se lahko pohvalijo tudi z največjo arhivsko kletjo, kjer hranijo prek 250 tisoč steklenic, med katerimi so samo najboljši letniki, vključno z legendarnim Sauvignonom letnika 1963.
 
Grozdje pridelujejo na naravi prijazen način in ga še vedno obirajo ročno. V vinogradih raste več vrst grozdja, vključno s šiponom, sauvignonom, sivim in belim pinotom, laškim in renskim rizlingom, tramincem, rumenim muškatom, chardonnayem, … Opremljeni z najsodobnejšo tehnologijo, grozdje predelujejo skoraj popolnoma brez kisika in ga fermentirajo pri kontrolirani temperaturi, kar zagotavlja kakovost in svežino vin.

Letos iz kleti PUKLAVEC & FRIENDS v boj za Hudega mačka pošiljajo: Polsladko penino LJUTOMERČAN in z zlato medaljo nagrajeno vino letošnjega Decanterja: RUMENI MUŠKAT JERUZALEM ORMOŽ.

http://pfwineries.com