Danes ob 18h se v ljutomerskem Kulturnem domu pričenja Grossmannov festival z otvoritvijo razstave fotografij Toneta Stojka z naslovom Porumenele fotografije. Nekaj besed o razstavi in avtorju bo povedala Marija Skočir, višja kustosinja v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane. Po predstavitvi vinarjev, ki sodelujejo v letošnjem tekmovalnem programu za Vinskega šampiona Hudega mačka, se bo ob 19h pričel filmski program s slovensko kriminalko Psi brezčasja z gostoma režiserjem Matejem Nahtigalom in producentom Tomijem Matičem.


Ob 21h
se bo na Glavnem trgu Grossmannovemu občinstvu prvič predstavil letošnji častni gost Jan Harlan, ki bo napovedal svoj dokumentarec Stanley Kubrick: A Life in Pictures, presunljiv vpogled v življenje in delo enega največjih filmskih ustvarjalcev vseh časov.

Tekmovalni program Hudi maček bo v Kulturnem domu ob 23h postregel s trilerjem Scherzo Diabolico režiserja Adriana Garcie Bogliana, v Kinu Hrupni maček pa se bo ob 21h tekmovalni program glasbenih dokumentarcev začel z Novim mestom glasbe z gostom režiserjem Mitjo Sočičem. Atrij Mestne hiše bo s pričetkom ob 21h nudil prva bloka obeh tekmovalnih programov kratkih filmov.Celoten urnik