Kot prvo med atrakcijami letošnjega glasbenega programa napovedujemo nastop legendarne punk skupine Niet, ki se bo zgodil v petek, 18. julija.

Niet so nastali konec leta 1983. Že leto kasneje so se z nastopom na Novem rocku in izdajo kasete Srečna mladina uveljavili kot ena najboljših zasedb tedaj zelo močne ljubljanske hard core scene. Sledili so številni nastopi doma in v tujini ter premik k bolj melodičnemu punk zvoku. Prvo obdobje delovanja skupine se je zaključilo s prezgodnjo smrtjo pevca Primoža Habiča leta 1991.
Leta 1994 je izšel kompilacijski CD, ki je poleg največjih uspešnic vseboval tudi nove pesmi zasedbe. Sledila sta mu CD Niet Live (1995) s posnetki iz koncertov iz Trsta in Ljubljane ter še ena kompilacija z naslovom Lep dan za smrt (1996).
Leta 2008 se je skupina vrnila z novim pevcem Borutom Maroltom, veličastnim koncertom v Križankah in novim CD-jem Bil je maj. Po intenzivnem koncertiranju so leta 2010 izdali album Trinajst.

Dobrih trideset let od nastanka Niet še vedno poskrbijo za vrhunsko koncertno vzdušje, zato nikar ne zamudite njihovega nastopa na jubilejnem Grossmannu. Več informacij kmalu!

http://www.niet.si