Podjetje P&F letos v boj za naslov Vinskega šampiona hudega mačka pošilja Chardonnay Ljutomerčan 2013 in Renski rizling Jeruzalem Ormož 2013.
    
Že desetletja je Chardonnay ena od klasičnih sort v Ljutomersko-ormoškem podokolišu. Grozdje je pridelano na naravi prijazen način. Chardonnay Ljutomerčan 2013 je vino srednjega telesa, z umirjeno kislino in cvetico, ki spominja na banano, melono in agrume. Ponudimo ga k ribjim jedem, perutnini in solatam.

Renski rizling pri nas že desetletja nosi naziv kralj belih vin. Grozdje je bilo pridelano na vrhunskih legah Mali Kog, Svetinje in Železne Dveri, na naravi prijazen način. Renski rizling Jeruzalem Ormož 2013 je bogatega telesa z izrazito cvetico, ki spominja na vinogradniško breskev, citruse in marelico. Ponudimo ga k morski hrani ter k pikantnejšim in azijskim jedem.

V  družbah P&F Jeruzalem Ormož in P&F Jeruzalem Ljutomer se za svoj osnovni cilj, ki je doseganje čim višje kvalitete vina, trudijo z neprestanimi izboljšavami  in modernizacijo. Investicije v samo klet se tako lahko merijo le z najboljšimi v Evropi. Kot enega izmed največjih uspehov in investicij v zadnjih letih štejejo  uvedbo in zagon nove polnilne linije. Druga pomembna investicija je izgradnja nove, tehnološko izpopolnjene fermentacijske hale s kapaciteto 1,6 milijona litrov, s katero si je podjetje omogočilo izjemne pogoje za pridelavo vin iz najboljših leg.
Letno proizvedejo 5 milijonov litrov vina, od tega kar 70% izvozijo v 20 držav po vsem svetu: Nemčija, Nizozemska, Anglija, Hrvaška, Češka,  Poljska, Avstrija, Belgija, Rusija, ZDA, Kanada, Kitajska in druge. Za svoja vina so prejeli številna mednarodna priznanja, samo lani na AWC Vienna, Berlin Wein Trophy, Mondial du Sauvignon v Bruslju, Mundus Vini v Nemčiji ter v ZDA na WSWA Wine Competition.

http://www.pfwineries.com
http://www.jeruzalem-ormoz.com
http://www.ljutomercan.com