Podjetje P&F letos v boj za naslov Vinskega šampiona hudega mačka pošilja RUMENI MUŠKAT Ljutomerčan in ŠIPON GOMILA.

RUMENI MUŠKAT LJUTOMERČAN 2014

Rumeni muškat je prava izbira za ljubitelje slajših vin. Grozdje je bilo pridelano na naravi prijazen način. Je sladko vino srednjega telesa, z lepo izraženo muškatno noto in obilico ostanka sladkorja. Ponudimo ga samostojno ali k sladicam.

ŠIPON GOMILA Single Vineyard Selection 2013

Vina iz linije Gomila so dragocenost, pridobljena iz enega samega vinograda. Ta se nahaja v osrčju našega vinorodnega območja, kjer mineralna sestava tal in hladnejše podnebje zagotavljata idealne pogoje za pridelavo vrhunskih vin. Šipon je polnega telesa, intenzivno aromatičen, z značilnim sortnim karakterjem in kompleksnim okusom, v katerem se prepletajo arome po belem cvetju, zeliščnih notah, citrusih in začimbah. Svežina, pikantnost in intenziven karakter so njegove odlike. Odlično se poda k belemu mesu, svinjini, testeninam, morskim sadežem in solatam s kozjim sirom.

 
P&F Jeruzalem Ormož je največji slovenski vinar, največji izvoznik slovenskega vina in dobitnik prestižnega naslova Vinar leta 2014. Za vinsko klet od leta 2009 skrbi družina Puklavec, ponaša pa se z več kot 80-letno vinarsko tradicijo. Grozdje pridelujejo na naravi prijazen način in ga še vedno obirajo ročno. Opremljeni z najsodobnejšo tehnologijo, grozdje predelujejo skoraj popolnoma brez kisika in ga fermentirajo pri kontrolirani temperaturi, kar zagotavlja kakovost in svežino vin. Za svoja vina so lani prejeli kar 66 mednarodnih priznanj za kakovost.

http://www.jeruzalem-ormoz.com