Letošnji gosti vinskega programa so Ivana Rendulić Jelušić, Robert Gorjak in Katarina Pungračič.

IVANA RENDULIĆ JELUŠIĆ

Predstavila se nam bo v četrtek,  12.7.2018 ob 18h na Glavnem trgu v Ljutomeru, ko bo na posebni javni degustaciji podala svoje strokovno mnenje o tekmovalnih vinskih vzorcih na letošnjem festivalu.

Je članica državne komisije RH za organoleptično ocenjevanje vina in ocenjevalka na številnih regionalnih, državnih in mednarodnih ocenjevanjih: ocenjevanje vin kontinentalne Hrvaške (Sv. Ivan Zelina), ocenjevanje vin Krapinsko-zagorske županije, zagrebške županije, Siško-moslavške županije, Bjelovarsko-bilogorske županije, Vino Slovenija Gornja Radgona… Predava na univerzi Apis ter na Ljudski univerzi Zagreb.ROBERT GORJAK

Predstavil se bo v petek, 13.7.2018 ob 18. uri v Atriju mestne hiše v Ljutomeru, kjer bo vodil vinski dogodek »Predstavitev slovenskih avtohtonih sort«.

Je priznan slovenski vinski kritik in vinopisec z mednarodnim ugledom. Leta 1994 je napisal svoj prvi članek o vinu. Danes je sodelavec za Slovenijo za Oxford Wine Companion (Jancis Robinson) ter The World Atlas of Wine (Hugh Johnson, Jancis Robinson). Leta 2001 sta skupaj z ženo Sandro ustanovil prvo vinsko šolo v Sloveniji, Belvin vinsko šolo, kjer razvija vsebine in poučuje. Leta 2017 je izdal knjigo Slovenija, vinska dežela. Je prvi Slovenec z WSET diplomo iz vina. Kot ocenjevalec na mednarodnih vinskih ocenjevanjih redno ocenjuje na Decanter World Wine Awards, kjer je bil nekaj let predsednik slovenske ocenjevalne komisije.KATARINA PUNGRAČIČ

Vinska kraljica Slovenije 2018 bo z nami v četrtek, 12.7.2018 ob 18h na Glavnem trgu v Ljutomeru in na zaključni slovesnosti festivala, 14.7.2018 ob 20:30 uri, prav tako na Glavnem trgu v Ljutomeru.

Institucija Vinska kraljica Slovenije skrbi za promocijo slovenskih vin, vinogradništva in slovenske vinorodne dežele. Vinska kraljica Slovenije v domovini in svetu predstavlja slovenski turizem in slovensko kulturno dediščino. Širi kulturo pridelovanja, negovanja in kulturnega uživanja vina.