V vinskem tekmovalnem programu prestavljamo merlot (Gönc) in ranfol (Vinogradništvo družina Kos).

GÖNC VINARSTVO

Vinska klet Gönc se vinogradništvu in vinarstvu posveča že štiri generacije. Prvi družinski vinograd so zasadili leta 1936 v Prekmurju, danes pa se njihovi vinogradi sončijo na gričih Slovenskih goric s pogledom na Ptuj. Posvečajo se avtohtonim sortam ptujskega vinorodnega okoliša, medtem ko vina negujejo s prepletom tradicije in sodobnih prijemov. Družini Gönc je vino položeno v zibelko, saj je 'gönc' ime za poseben sod iz hrastovega lesa, ki nosi 136 litrov. Bolj pristno enostavno ne gre!

V tekmovalnem programu na Grossmanu bodo predstavili svoj štajerski MERLOT.VINOGRADNIŠTVO DRUŽINA KOS


Tudi letos se bo na Grossmanovem festivalu predstavilo Vinogradništvo družina Kos. Kosovi so pred kratkim obnovili celostno podobo, tako da so njihova vina sedaj v še bolj privlačni embalaži.

Na obrobju Ljutomersko - Ormoškega vinorodnega okoliša, kjer so okrog in okrog Noetovi vrtovi, se na Pavlovskem Vrhu razprostirajo tudi Kosovi vinogradi, kjer uspevajo naslednje sorte, ki so za to območje priporočene in dovoljene: šipon, laški rizling, kerner, chardonnay, rizvanec, sivi pinot, sauvignon, rumeni muškat, ranina in modri pinot in ranfol.

In prav slednji, RANFOL  iz Kosove kleti, se bo letos pomeril v tekmovanju za Hudega Mačka.