Phonetastic Sitges Mobile Film Festival, mednarodni filmski festival, posvečen filmom, posnetim s pomočjo pametnega telefona ali tabličnega računalnika, ki je svojo prvo edicijo doživel v sklopu lanskega Festivala fantastičnega filma v Sitgesu, je pred kratkim dobil tudi svojo uradno spletno stran. Na njej si boste lahko ogledali sprejete filme, prisluhnili vodlnim strokovnjakom iz sveta mobilnega filmanja ter se seznanili z najnovejšimi novicami, aplikacijami in gadgeti. Poleg tega bo stran služila kot družabno omrežje, na katerem bo občinstvo lahko glasovalo za prijavljene kratke filme, jih komentiralo in si izmenjevalo izkušnje.


Na strani lahko tudi prijavite svoje kratke žanrske filme, posnete s pomočjo pametnega telefona ali tabličnega računalnika. Izbrani filmi se bodo na drugi ediciji Phonetastica, ki bo potekala v sklopu Festivala fantastičnega filma v Sitgesu oktobra 2014, potegovali za nagrado mednarodne žirije in nagrado občinstva. To pa še ni vse: kratki filmi v tekmovalnem programu Phonetastic festivala bodo lahko prišli tudi v uradno selekcijo fantastičnih ali animiranih filmov Sitgesa, s čimer bodo prišli tudi do možnosti kandidiranja za oskarje! Ameriška Akademija filmskih umetnosti in znanosti je namreč pred krakim uvrstila Festival fantastičnega filma v Sitgesu med "kvalificirane festivale", ki lahko Akademiji predstavijo svoje nagrajene kratke filme v presojo za oskarje.

http://www.phonetasticfestival.com

Da bo mera polna, pa prilagamo še video, v katerem vas Elijah Wood, Eli Roth, Takashi Miike, Park Chan-Wook, Álex de la Iglesia, Jaume Balagueró, Charles Dance in mnogi drugim vabijo k ogledu strani Phonetastic Sitges Mobile Film Festivala!