Kolesja naše uradne selekcije se počasi ustavljajo, zato vam z veseljem predstavljamo naš prvi nabor filmov letošnjega odličnega programa. 

Iz Norveške prihaja film Sla, ki velja za enega najgrozovitejših filmov iz tega dela Evrope v zadnjem času. Kljub temu ne pričakujte nebrzdanega splatterja, saj se film poslužuje ekstremnih prizorov z namenom prikazati globljo psihološko grozo, ki se skriva za vsakdanjim življenjem. Seveda bo na projekciji prisoten režiser filma Severin Eskeland

Na kraj zločina se v Ljutomer vrača tudi eden najbolj prodornih britanskih režiserjev Simon Rumley s svojim psihološkim trilerjem Fashionista. To je zgodba o obsedenosti in odvisnosti od oblačil, ki na najboljši način združuje tradicijo žanrskega in neodvisnega filma. Ta psihološko nabit in neverjetno seksi film brez golote, z odlično igralsko zasedbo enostavno morate videti.

Iz Portugalske prihaja odlična grozljivka, ki izjemno uspešno kljubuje splošnim konvencijam žanra. Grindhouse se sreča z art filmom v tej izjemno lepo in mračno posneti nenavadni drami o dveh tujcih, ki se srečata na najbolj popularnem portugalskem mestu za samomore, v Gozdu izgubljenih duš. Kar sledi, je zaplet, ob katerem boste obnemeli. 

V ameriški komediji Dave je napravil labirint naslovni junak v svoji dnevni sobi čez vikend presenetljivo napravi kartonski labirint. A to ne kakršen koli labirint. Od znotraj je ta namreč veliko večji in nevarnejši, kot je videti na prvi pogled. Najbolj odbita fantastična komedija leta se ponaša z izvirno in natančno dodelano kartonsko scenografijo, odbitim humorjem in neverjetnimi količinami pisanih trakov, ki nadomeščajo kri. Pripravite se na noro vožnjo, ki jo v svojem prvencu režiser Bill Watterson pričara z minimalnim proračunom in maksimalno domišljijo.