Z velikim veseljem sporočamo, da bosta gosta vinskega programa na letošnjem Grossmanu Samo Simonič in dr. Mojmir Wondra.

Samo Simonič nas bo v petek, 14.7. odpeljal na »Vinsko potovanje - od Jeruzalema do južne Afrike«. Izbranim vinom iz Nemčije, Srbije, Italije, južne Afrike in Nove Zelandije ob bok postavili nekaj jeruzalemskih vin. Ob zabavni primerjalni pokušini bomo izvedeli, kje so naša vina v primerjavi s svetovno konkurenco, kakšno je mesto Slovenije oz. Štajerske na svetovnem vinskem zemljevidu in še veliko zanimivega o pijači, ki spremlja človeka že več kot 8000 let.

Samo Simonič, rojen 1967, od rojstva živi v Prlekiji. Po končanem študiju na biotehniški fakulteti v Ljubljani se je kar hitro začel ukvarjati s promocijo in trženjem vina. To počne že dobrih 18 let.  Najprej v podjetju Jeruzalem Ormož, danes pa v vinski kleti Dveri-Pax. Delo, ki ga opravlja, zahteva veliko potovanj, kar mu omogoča spoznavanje različnih (predvsem vinskih) kultur na različnih kontinentih.

Doc.dr. Mojmir Wondra bo na festivalu prestavil svoje mnenje o tekmovalnih vinih letošnjega festivala. Javna degustacije se bo zgodila v četrtek, 13.7. ob 17h v Atriju Mestne hiše v Ljutomeru.

Doc.dr. Mojmir Wondra, rojen 07.10.1951 v Črnomlju. Diplomiral na Biotehniški fakulteti v Ljubljani, kjer je opravil tudi magisterij in doktorat znanosti o živilih. Že 40 let poučuje študente živilstva in prehrane ter agronomije tehnologijo, analitiko vina in enologijo. Zadnje čase predava tudi na Fakulteti za kmetijstvo in biosistemske vede v Mariboru ter se posveča področju senzorike vina, kjer vodi tečaj za bodoče degustatorje. Je tudi član mednarodne ocenjevalne komisije in dolgoletni predsednik ocenjevanja "Vino Slovenija" v Gornji Radgoni.