Otvoritveni film Grossmanna 2015 bo hrvaška akcijska mojstrovina Številka 55 režiserja Kristijana Milića, ki je na lanskem puljskem festivalu pobrala večino nagrad, vključno z veliko zlato areno za najboljši film.

V filmu, posnetem po resničnih dogodkih, spremljamo skupino hrvaških vojakov, ki leta 1991 med patruljo v improviziranem oklepniku pade v zasedo. Vozilo je uničeno in vojaki se zatečejo v bližnjo hišo. Začne se 24-urno obleganje, med katerim se obupano upirajo številčnejšemu sovražniku, čakajoč na soborce, ki jih prihajajo reševat.

Številka 55 je vrhunski žanrski film, ki se osredotoča na nepretrgano akcijo v maniri največjih mojstrov, kot so John Carpenter, Sam Peckinpah in Walter Hill, odlikujejo pa ga tudi odlična igralska zasedba, realistični posebni učinki in minimalistična, a izjemno učinkovita glasbena podlaga.

Ponovno nas bo obiskal tudi naš dragi prijatelj Kristijan Milić, čigar prvenec Živi in mrtvi je na leta 2008 prejel hudega mačka za najboljši celovečerec. Na Grossmannu so bili prikazani tudi njegovi odlični kratki filmi, režiral pa je tudi nekaj epizod prve sezone hvaljene TV kriminalke Naj počivajo v miru.