Tekmovalni program za najboljši celovečerec se danes nadaljuje ob 19h v Kino dvorani Kulturni dom, kjer bo razsajal norveški Vampir Vidar, ki ga bo predstavil režiser, scenarist in glavni igralec Thomas Aske Berg. Sledila bosta nemško-avstrijska art grozljivka Hagazussa ob 21h in čilenska ekstremno nasilna Trauma ob 23h.

 


Kino na prostem bo po uradni vinski degustaciji ob 18h z gostjama Ivano Rendulić Jelušić in Katarino Pungračič ob 21h ponudil prvi finski superherojski film Rendel, ki ga bosta v boj proti kriminalu poslala režiser Jesse Haaja in igralka Bianca Bradey. Ob 23h bo na vrsti jubilejna projekcija znanstvenofantastične klasike Planet opic.

 


V Kinu stari trg si boste ob 21h lahko ogledali drugi blok kratkih filmov iz tekmovalnega programa Slakov hudi maček, ob 22.30 pa španski dokumentarec Geometrija izobilja o kultni industrial zasedbi Esplendor Geométrico.V Kino dvorani Kulturni dom bomo že opoldne z animiranim filmom Daleč na sever pričeli s programsko sekcijo za otroke in mladino Začarani kino, ob 15h pa po tam na sporedu World of Darkness, izjemni dokumentarec o namizni igri Vampire: The Masquerade.

 

 
V Kranerjevi kleti pa bo od 12h do 20h potekal filmski maraton Torture Garden s petimi divjimi filmi, ki smo jih za vas pripravili v sodelovanju z Jinga Films.

Po koncu projekcij se vidimo v Kranerjevi kleti na koncertu ameriške surf rock atrakcije Daikaju in ljutomerskih psychobilly punkerjev Cyphre Louis.

Celoten urnik:
http://www.grossmann.si/urnik/etrtek-12-julij/