Klet Vinakoper se bo v vinskem tekmovalnem programu predstavila z vinoma Capris Malvazija in Capris Plemenito belo.

Capris Malvazija 2012 je suho vino cekinaste barve z nežnim zelenim odtenkom. Vonj je intenziven s karakterjem, aromatičen, spominja na cvetove akacije in tropsko sadje. Okus je zelo izrazit, nežen, mineralen, s čudovito harmonijo med svežino in eleganco, strukturen in podaljšan s prijetno grenkobo po mandljih. Priporoča se k predjedem iz morskih sadežev, testeninam z lažjimi omakami, ribam in fritaji s šparglji.

Capris Plemenito belo 2012 je suho vino slamnato rumene barve z nežnimi zelenimi odtenki. Zapeljiva cvetica je izražena z elegantnimi aromatičnimi vtisi, ki so cvetličnih in sadnih izvorov ter spominjajo na muškat, jasmin in južno sadje. Okus se predstavlja kot saden in rahlo zaokrožen z začimbami, ki delujejo bogato in prepleteno s čudovitim odnosom med svežino in aromatiko. Poda se k morskim sadežem, rakom, in perutnini.

Nastanek kleti Vinakoper sega v leto 1947. S skoraj 600 hektarji lastnih vinogradov je klet Vinakoper po velikosti na prvem mestu med slovenskimi proizvajalci vina. Na različnih legah, ki segajo tako od Jadrana do istrskega zaledja, zelo uspešno gojijo avtohtone sorte refošk, malvazijo ter rumeni muškat, ki so značilne prav za to področje. Po vrhunski kakovosti najbolj izstopajo vina iz gastronomske linije Capris ter najbolj prestižna vina iz linije Capo d'Istria, ki popolnoma zorijo v hrastovih sodih.

http://www.vinakoper.si