Ponosno predstavljamo vina iz letošnjega tekmovalnega programa. Za nagrado Vinski šampion Hudi maček se potegujejo:


LOVREC
VITEŠKO ČRNO 2016 (suho)

PUNGRAČIČ
RENSKI RIZLING 2015 (suhi)

MIRO VINO
BELI PINOT 2015

VINO KUPLJEN
LOONA

MARIČ
SAUVIGNON 2017 (suhi)

VINOGRADNIŠTVO KOVAČIČ
RUMENI MUŠKAT 2016 (polsladki)LOVREC
Predstavlja suho VITEŠKO ČRNO 2016


V vonju in okusu prevladujejo temni jagodičasti gozdni sadeži. V vinu se lahko prepozna tudi okus prezrele višnje. Je srednje do kompleksne jakosti z za črna vina zaželeno nizko kislino.

Družina Lovrec v Međimurju proizvaja butična vina s kombinacijo tradicionalnega pristopa in novih spoznanj v vinarstvu. V njihovem vinskem asortimaju so zeleni silvanec, renski rizling, beli sauvignon, chardonnay, sivi pinot, traminec, rumeni muškat, merlot, cabernet sauvignon in syrah.

https://vino-lovrec.hr/
 

PUNGRAČIČ
Predstavlja suhi RENSKI RIZLING 2015


Vino je zlato rumene barve, v vonju zaznamo zrele medene note. Grozdje je bilo izključno ročno trgano v koncu septembra. Fermentacija je potekala v inox cisternah pri nižji temperaturi.

Vinogradništvo in vinarstvo se v družini Pungračič prenaša že skozi pet generacij. V svojih vinogradih v vzhodnih Halozah pridelujejo renski rizling, laški rizling, chardonnay, sauvignon, šipon, sivi pinot, beli pinot, rizvanec, rumeni muškat in muškat otonnel.

http://turizem-pungracic.si/vinogradnistvo/

 

 

 

MIROVINO
Predstavlja BELI PINOT 2015


Je zrelo belo vino, elegantnih sadnih arom. V ustih je polno, toplo, mineralno z zrelimi kislinami. Je še zelo mlado. Vino za srkanje.

Prve strani vinske zgodbe kleti MiroVino so se spisale že pred 150 leti, kar priča v lesu izrezljan napis nad vrati stare preše iz leta 1865. Danes pridelujejo  v svojih vinogradih grozdje sort šipon, beli pinot, renski rizling, laški rizling, muškat otonel in modra frankinja.

http://www.nakogu.si/miro-vino/

 

 

 

 

VINO KUPLJEN
Predstavlja vino LOONA


Vino ima eksotično cvetico po tropskem sadju, marakuji, finem tobaku. Okus je poln, dolg in intenziven. V kozarcu se čez nekaj časa popolnoma odpre in v vonju in okusu spominja na orientalski bazar iz tisoč in ene noči.

Vinska hiša Vino Kupljen v Svetinjah pri Jeruzalemu je tradicionalno družinsko vinogradniško posestvo. Stoji sredi goric Jeruzalema in Svetinj, na področju, ki že stoletja slovi po kakovostnih vinih in rastiščih, primernih za pridelavo vrhunskih vin.

http://www.vino-kupljen.com

 

 

 

 

 

 
MARIČ
Predstavlja suhi SAUVIGNON 2017


Belo vino Sauvignon, letnik 2017, je mlado, suho, sveže vino, z zmernim alkoholom in prijetno sortno cvetico.

Vinska klet Marič prideluje belo vino sort laški rizling, sauvignon in traminec. Njihova majhnost in vinograd, zasajen tako rekoč doma, jim omogočata, da se delu v vinogradu in kleti posvetijo z veliko mero veselja in pozornosti. To se tudi čuti v njihovih vinih.

 

 

 

 

VINOGRADNIŠTVO KOVAČIČ
Predstavlja polsladki RUMENI MUŠKAT 2016


Rumeni muškat odlikuje lepa harmonija med sladkobo in osvežilno kislino, kljub višji stopnji sladkorja ni preveč sladek. Izrazitemu sadnemu okusu po grozdju, agrumih in limonski travi se pridružujejo tipični vonji  po citrusih, ličiju in muškatnem oreščku.

Vinograd družine Kovačič leži v osrčju sončne Prlekije, v vasi Presika, blizu Ljutomera. Začetki vinogradništva segajo v leto 1939, intenzivno pa se z vinogradništvom in vinarstvom ukvarjajo 30 let. V njihovih goricah dela vsa družina in klet Kovačič je mini družinsko podjetje.

http://vinakovacic.si/

 

 

 

 

 

Več informacij o vinskem programu najdete tukaj:

http://www.grossmann.si/vinski-program/