V vinskem tekmovalnem programu predstavljamo sivi pinot 2015 (Vino Graben), renski rizling 2016 (Vinoreja Kaučič) in šipon 2016 Jeruzalem Ormož (P&F).VINO GRABEN
Predstavlja suhi Sivi pinot 2015


Družino Šekoranja iz Bizeljskega vino spremlja od 'zmeraj'. Zadnjih 25 let ga pridelujejo pod blagovno znamko Vino Graben. V petih vinogradnih raste 40 tisoč trt, kar 45 različnih sort grozdja. Iz njih negujejo vina vrhunske kvalitete.


Vina zorijo tudi v peščenih kleteh, t.i. repnicah, ki so posebnost Bizeljskega.


www.vino-graben.com
 

 

 

 

 

VINOREJA KAUČIČ
Predstavlja polsuhi Renski rizling 2016


Na strmih legah v okolici Jeruzalema gojijo trte na terasastih vinogradih in sicer sorte: renski rizling, laški rizling, šipon, rumeni muškat, muškat otonel, beli pinot ter od rdečih sort gamay in modri pinot. Z vinogradništvom so bili povezani že njihovi predniki, ki so živeli kot viničarji v Jeruzalemskih goricah. Za vinograde in klet skrbijo tri generacije družine. Sinova dajeta vinu pridih mladostnosti in tehnološke modernosti, oče pa s svojimi dolgoletnimi izkušnjami doda vinu tradicionalno noto. Ženski del družine da vinu lepoto in ljubezen, otroci pa vse skupaj začinijo z njihovo igrivostjo in veseljem.

Renski rizling  je sorta, katero gojijo s prav posebno ljubeznijo, saj pri njih najdemo "kralja"  v suhi, polsladki in sladki različici. Na festivalu se predstavljajo s polsuhim. Renski rizling 2016  je harmonično vino s fino cvetico in osvežujočo kislino,  ki je vpeta v prefinjen okus. Pri degustiranju  najprej začutimo rahel vonj po lipovem cvetu, ki se pri pokušanju zlije z živahnimi kislinami in proti koncu ustne votline pojenja v rahel okus po marelici. Vino dolgo ostane v ustih in po nekaj požirkih usta kličejo po več. Svetlo rumenkasto zlata barva daje vinu plemenit videz, kot se za kralja vin spodobi.


P&F PUKLAVEC FAMILY WINES
Predstavlja suhi Šipon 2016 Jeruzalem Ormož

Spoznajte vina iz ene največjih vinskih kleti v Sloveniji, za katero od leta 2009 skrbi družina Puklavec, ponaša pa se z več kot 80 let dolgo vinsko tradicijo.


Njihova vina najbolje opišemo kot sveža, sadna, sortna in vsem dostopna. Enako lahko rečemo tudi za njihovo družinsko podjetje. Želijo, da bi čim več ljudi uživalo in doživelo njihova vina. Najboljših stvari v življenju konec koncev ne zadržujemo zase, ampak jih delimo z bližnjimi.


Vinogradi P&F Jeruzalem se nahajajo v Ljutomersko-Ormoških goricah ter Jeruzalemu in sodijo med najboljše vinorodne lege za bela vina na svetu. Kot pravi Mitja Herga, direktor in glavni enolog kleti, so obdarjeni z zavidanja vrednim podnebjem in najprimernejšo geologijo za uspevanje trt, imajo vrhunsko vinsko klet z najsodobnejšo opremo in nadarjene vinarje, zato ni nobenega izgovora, da ne bi pridelovali najboljših vin na svetu.

http://pfwineries.com/