V vinskem tekmovalnem programu predstavljamo suhi šipon 2015 (Kos) in polsuhi šipon 2015 (Hlebec).

 

VINOGRADNIŠTO DRUŽINA KOS
Predstavlja suhi Šipon 2015

 

V neposredni bližini Jeruzalema se razprostirajo njihovi vinogradi. Naravne danosti, pridne roke in izkušnje so trije ključni dejavniki za izjemno kakovost njihovih vin. Imajo dodano vrednost zaradi osebne note, ki jih dodatno obogati. Skozi vina se trudijo poznavalcu in ljubitelju vina približati povezanost in navezanost članov družine na vinograde in vina. 

Ker pa nobeno vino ni rado samo, tudi njihova iščejo družbo – ne samo v kulinariki, kjer se odlično znajdejo. Zatorej jim dovolite, da vas navdušijo in vam pokažejo, da so odlična nenazadnje tudi zato, ker uživajo v vaši družbi!

Suhi šipon, letnik 2015, je mlad, še precej razigran, z nežno cvetlico citrusov pripravljen na meso iz tünke… Zanimiv je za številne kombinacije s hrano, seveda je nepogrešljiv pri prleški tünki.

www.vino-kos.si

 

TURISTIČNA KMETIJA HLEBEC
Predstavlja polsuhi ŠIPON 2015

 

Kog pri Ormožu je dom družine Hlebec. Na svoji turistični kmetiji vam ponujajo nepozaben izlet v kulinarične užitke, prepletene z vrhunskimi vini, ki jih podarjajo njihove skrbno negovane trte. Tradicija pridelave in donegovanja vina se tu prenaša iz roda v rod. Izkušnje, ljubezen do zemlje in žlahtne vinske trte ustvarijo vino, ki ogreje srce in začini življenje. 

Vina, ki jih pridelujejo pri Hlebčevih imajo svoje zgodbe in imena: Šipon – Le blanc de Bonapart, Renski rizling – Le blanc de Templiers, Rumeni Muškat – Iluminati, Polsladki rose – Amore.

"Ko je Napoleonova vojska prehajala naše kraje, so bili navdušeni nad prijaznostjo ljudi in čudovito pokrajino. Ljudje so jim ponudili tudi vino in njihov odgovor je bil »Se si bon« - dobro je. Ker kmečki človek ni razumel francoščine, je menil, da pravijo vinu , ki ga pijejo, »Šipon«."

http://www.hlebec-kog.com