Križevci, 25. 06. 2018 ob 20:30

DRUŠTVO 29a FILMI

WOLF JURAK GrossmanplakatV2

Režija, scenarij in produkcija: Robert Jurak in Marko Wolf

DEMOLITION GROUP IN OKROGLA MIZA (3 min)
Strugar Marko Miljevič očisti stružnico Potisje PA45. Iz križevske osnovne šole se z Renault Mascotom pripelje oder. Pripravijo se mize, luči, ozvočitev in Jana obloži kruhke z mesom iz tünke, lük zadiši in v kovinarski delavnici se zgodi Demolition Group, začinjen z okroglo mizo o problematiki koncertne scene v Pomurju.

KRIŽEVSKI KASAČ  (2 min)
Z bremenskimi trakovi zasidran, z GoPro kamero oborožen in še v normativih dovoljene višine za prevoz tovora po javnih cestah se odpravi proti križevskemu rondoju, kjer opravi svoj prvi defile. Nadaljuje pot skozi Ljutomer, po »predpisih« prečka mejo Razkrižje - Štrigova in zavijuga skozi Hrvaško vinsko cesto ter prispe na Zrinski art festival Čakovec. Križevski kasač, se po treh dneh festivalskega vzdušja vrne na mesto kamor pripada.

TABOR VALILNICA 2017 – MAKING OF (2 min)

MISIJA: REŠEVANJE SRCA NARAVE (11 min)
Prvi do šesti julij leto 2017. V križevsko osnovno šolo prispe 35 nadobudnih otrok iz cele Slovenije, ki jih zanimata glasba in film. V naslednjih dneh se pretaka pozitivna energija mladih ustvarjalcev in požrtvovalnih mentorjev. Kamere so pregrete, mikrofoni se obrabljajo, inštrumenti pa zvenijo bolje kot kdaj koli prej. V sodelovanju z Zvezo za tehnično kulturo Slovenije v Občini Križevci začutimo valovanje glasbe in filmskega traku, ki blagodejno dene panonski duši. To moramo ponoviti!

POGOVOR Z MAFO (8 min)
Še sama sreča, da »old school« model Robert Jurak uporablja FB. Z enoprstnim tipkanjem, se v dveh urah dogovorita z Nedimom Ahmetovićem – Mafo o sodelovanju na kiparski koloniji re:Pannonia 2017. Izdelek Gipetum Mobile nastaja. Pred odhodom kiparja v nove podvige, pride ekipa otrok iz filmskega tabora, ki globoko razmišljanje dveh istomislečih umetnikov zapiše na 32GB kartico.

ROAD TRIP SRBIJA (58 min)
Enajstega novembra ekipa Društva 29A zelo, zelo vzgodaj vstane. Šofer z udobnim vozilom na dizelski pogon zbaše prtljago in zaspane člane. Vsaka prva strokovna ekskurzija je ponavadi nepozabna, ali kaj menite vi?