12. – 15. JULIJ 2017
ATRIJ MESTNE HIŠE LJUTOMER


SREDA – PETEK od 14.00 do 16.00
SOBOTA od 10.00 do 12.00


PROGRAM GROSSMANNOVIH ZOMBARIJ:


12. JULIJ 2017

AKTIVNOST: ZOMBRALNICA IN USTVARJALNA DELAVNICA


Zombi otroški program Grossmannovega 13. festivala se bo pričel mednarodno obarvano, in sicer z angleško otroško pravljico – THE HUNGRY MONSTER. V nadaljevanju bodo udeleženci z različnimi materiali (od gline do pisal) ustvarjali svoje pošasti, medtem ko bomo prebirali pošastne zgodbe iz »pošastnega kotička«.


13. JULIJ 2017

AKTIVNOST: LIKOVNA DELAVNICA – MOJ POŠASTNI PORTRET


Drugi dan Grossmanovih zombarij bo potekal v likovnem vzdušju. Udeleženci bodo odkrivali, kaj se skriva globoko v njih in s tem ustvarili lastni portret, ki bo prikazan v pošastni ali zombi obliki.


14. JULIJ 2017

AKTIVNOST: ZOMBI KUHARIJE IN PRLEŠKA KUHINJA


Tokrat se bodo najmlajši udeleženci Grossmannovih zombarij izkazali v pripravljanju preprostih kuharskih jedi v stilu ZOMBI kuhinje. Priprava in postrežba: ZOMBI HOT DOGOV, MONSTER SADNIH PRIGRIZKOV, STRAŠLJIVIH SLADIC TER RAZNIH DRUGIH ČAROVNIŠKIH PRIGRIZKOV IN PIJAČE, KI BODO KRIČALE PO IZGINOTJU.


15. JULIJ 2017

AKTIVNOST: ZOMBARIJE


Izdelava ZOMBI mask iz preprostih materialov. Animacija in vodstvo najmlajših pri ustvarjanju in oblikovanju. Po izdelavi mask bo sledilo  učenje in vživljanje v vlogo zombijev in pošasti, ki bodo strašile po Ljutomeru.
      
V primeru slabega vremena bodo Grossmannove zombarije potekale v prostorih Splošne knjižnice Ljutomer.

Omenjene aktivnosti so brezplačne. S sabo prinesite le obilo zombastičnega vzdušja. Manjkalo pa ne bo niti, če se vam pridružijo tudi starši in vas zombastično podpirajo in vam pomagajo.