Častni krog za Grossmanna

I Am Toxic still1

Še zadnjič letos vas vabimo v Ormož na bogato ponudbo žanrskih filmov. Ob 15h bo za najmlajše v Domu kulture poskrbljeno z animirano pripovedko SLAVNA MEDVEDJA ZASEDBA SICILIJE režiserja Lorenza Mattotija. Ob 17h sledi krvavi adventni koledar, prva polovica horror omnibusa DEATHCEMBER, v katerem vas pričakujejo kratki filmi ustvarjalcev, kot so Ruggero Deodato, Pollyanna McIntosh, Andreas Marschall in mnogi drugi. Ob 19h bo čas za drugi film iz tekmovalnega programa za najboljši celovečerec, argentinsko postapokaliptično grozljivko STRUPEN SEM režiserja Pabla Parésa, v kateri se Pobesneli Maks sreča s Fulcijevim Zombijem.

Unterhund ob 17h nudi drugi blok kratkih filmov iz tekmovalnega programa za najboljši evropski fantastični kratki film melies d'argent. Ob 19h sledi še tretji film iz tekmovalnega programa za najboljši glasbeni dokumentarec, TUSTA režiserja Andreja Korovljeva, ki od blizu predstavi punk rock ikono Branka Črnca – Tusto, pevca legendarnih KUD Idijotov.

Ob 21h pa pred Grajsko pristavo za zaključek ormoškega dela festivala nudimo kultno komedijo Slobodana Šijana MARATONCI TEČEJO ČASTNI KROG, ki bo prikazana v restavrirani različici, ki je v Sloveniji še ni bilo moč videti.

Pridite, ne bo vam žal!

Za dezinfekcijo skrbi

Pokrovitelji

Partnerji