Danes otvoritev Grossmanna v Ljutomeru!

The Wailing still

Po zaključku ormoškega dela festivala se selimo v Ljutomer, kjer bo danes, 20. julija ob 19h na Glavnem trgu potekala svečana otvoritev festivala s predstavitvijo tekmovalnih vin in vinarjev na simbolični vinski cesti. Otvoritev bo vodil Andrej Mernik.

Ob 20.30h nas bo Sanja Struna, koordinatorka za filmske dogodke Veleposlaništva Republike Koreje na Dunaju, uvedla v svet južnokorejske grozljive kinematografije. Ob 21h bo sledila projekcija nadnaravne grozljivke Ječanje režiserja Hong-jina Naja, ki vas bo popeljala v odročno vasico, kjer se začnejo dogajati srhljivi umori.

Že ob 19h bo v Domu kulture na ogled estonska črna komedija Krat režiserja Rasmusa Merivooja, nadvse izviren spoj mladinskega filma in grozljivke.

V atriju Mestne hiše bodo ob 21h na ogled kratki filmi iz tekmovalnega programa Slakov hudi maček, ob 22.45 pa kratki filmi iz sekcije Na fantastični strani Alp. Ob 23.15h bo čas za glasbeni dokumentarec Odpotovanje režiserke Petre Seliškar, posvečen kralju slovenskih kantavtorjev Tomažu Pengovu.

Čaka vas še pet dni filmskih, vinskih in še marsikakšnih užitkov, zato le pogumno stopite v divji svet fantastike in glasbe!