Danes se pričenja 17. Grossmannov festival

Death Line

Dovolj je bilo čakanja, čas je za fantastični film in vino!

17. Grossmannov festival bo danes najprej zavzel Ormož, vse do nedelje. Svečana otvoritev bo ob 20.30h pred ormoško Grajsko pristavo.

Ob 21h bo nas na isti lokaciji s prisotnostjo počastil častni gost, ameriški režiser Gary Sherman, ki bo napovedal svojo kultno kanibalsko klasiko Linija smrti, proglašeno za eno od desetih napomembnejših britanskih grozljivk 20. stoletja.

Gary Sherman bo jutri ob 17h v Grajskem kinu izvedel tudi prav posebno predavanje - Master Class o osupljivih posebnih učinkih v filmu Poltergeist III, vsekakor izjemna priložnost za vse ljubitelje filma, ki je ne gre zamuditi!

S filmi bomo sicer pričeli že ob 17h v Grajskem kinu, kjer vas pričakuje prvi blok hudih kratkih filmov iz tekmovalnega programa Slakov hudi maček.

Ob 19h bo v Kulturnem domu čas za Dvanajsturno izmeno, briljantno črno komedijo ameriške režiserke Bree Grant z izvrstno Angelo Bettis v vlogi medicinske sestre, ki s prodajo organov na črno zabrede v nezaslišano smešne, pa tudi grozljive težave.

Ob 23h bo pred Grajsko pristavo za smeh in krike poskrbela kazahstanska črnohumorna senzacija Draga, saj ne boš verjela režiserja Ernarja Nurgaliyeva, v kateri balkanski humor sreča teksaški pokol z motorko, kar rezultira v izjemno pikantni filmski jedi! Ne zamudite, se vidimo!