Začarani kino in otroške zombarije

Slavna medvedja zasedba Sicilije still1 960 x 540

Tudi na letošnjem Grossmannu nudimo vsebine za otroke in mladostnike s filmskim sklopom Začarani kino in delavnicami za otroke.

Najmlajše (4+) bo razveselil danska animirana pripoved Pikica, Koko in divji nosorog, film o velikem in majhnem ter zelo drobnem in ogromnem, o medsebojni pomoči in prijateljstvu. Pikica je priljubljen danski lik za otroke, ki jo je že leta 1957 ustvarila ilustratorka in pisateljica Hanne Hastrup. Najnovejši film iz serije o Pikici je ponovno režiral Jannik Hastrup, veliki mojster danske animacije, ki slovi po iskrenih filmih za otroke.

Za malo starejše otroke (8+) na Grossmannovo platno prihaja animirana pustolovščina Slavna medvedja zasedba Sicilije, ki jo je priznani ilustrator, avtor stripov in animator Lorenzo Mattotti posnel po knjižni klasiki Dina Buzzatija iz šestdesetih let preteklega stoletja. Film sledi grafičnemu slogu knjige, z nadgrajeno izvirno estetiko, ki na velikem platnu ponuja izjemen užitek.

Za mladino nad 14 let bo Začarani kino ponudil francoski fantastični film Zombi otrok, v katerem se režiser Bertrand Bonello preko metafore zombija loteva boleče kolonialistične preteklosti. Svojevrstna kombinacija najstniške romance in srhljive grozljivke gledalca počasi potegne v zgodbi iz dveh časovnih tokov, ki ju z mojstrskim stopnjevanjem tempa poveže v presunljivem zaključku.

Tudi letos bodo med festivalom potekale delavnice za otroke Grossmannove zombarije, kjer bodo najmlajši obiskovalci festivala pod vodstvom animatork risali, slikali, ustvarjali stripe, si ogledali kakšen film in se neizmerno zabavali. Potekale bodo od 15. do 17. julija v atriju Mestne hiše v Ljutomeru.

Več informacij o Grossmannovih zombarijah na naslednji povezavi.

Za dezinfekcijo skrbi

Pokrovitelji

Partnerji