Mala delavnica maske in posebnih učinkov

Miroslav Lakobrija

Letošnji poudarek delavnice bo na izdelavi kalupov in mask!

Delavnico bosta vodila Miroslav Lakobrija in Mateja Naberšnik. Potekala bo 3 dni z možnostjo sodelovanja s profesionalnimi maskerji na sobotnem (20.7.) dogodku ZOMBIE WALK. Primerna je za začetnike in tiste, ki bi radi nadgradili svoje znanje v posebnih efektih maskiranja. V ceno je vključen ves material, razen čopičev, ki jih potrebujete za ustvarjanje. Delo bo potekalo na modelih, ki si jih pripeljete na izobraževanje.


1.dan (4 ure) 17.7.

- higiena in predstavitev materialov
- spoznavanje materialov za modeliranje in modeliranje z glino/kalupiranje

2.dan (4 ure) 18.7.

- oblikovanje v kalupih, ki so bili izdelani prejšnji dan, s silikonom ali lateksom
- priprava koncepta posebnih efektov za naslednji dan

3.dan (4ure) 19.7.

- nadgradnja prvih dni; oblikovanje s silikonom in različne tehnike poslikave izdelane maske
- priprava na Zombie walk, ki bo v soboto

4.dan (6ur) 20.7.

- delo na terenu s predhodnim in novo pridobljenim znanjem na Zombie walku
- profesionalno fotografiranje celotnega poteka in vseh modelov

 

ENKRATNA MOŽNOST UČENJA MASKIRANJA IN POSEBNIH UČINKOV po zelo ugodni ceni za 3-dnevno intenzivno izobraževanje! Cena izobraževanja je 60 eur na dan. Ob rezervaciji vseh treh terminov je cena 150 eur za vse dni. Za prijave do 8.7.2018 velja 20% popust.

Prijave zbiramo na elektronski naslov: kristijan.paal@grossmann.si. Po prijavi vas obvestimo o načinu plačila. Prijava bo potrjena s plačilom celotne delavnice ali posameznega izobraževalnega dne.

ŠTEVILO MEST JE OMEJENO, zato pohitite in si zagotovite svoje mesto!

 

REFERENCE

MENTOR DELAVNICE

MIROSLAV LAKOBRIJA

Miroslav Lakobrija iz Beograda je absolutna legenda izdelovanja posebnih učinkov na področju Balkana. V svoji več kot 15-letni profesionalni karieri je sodeloval pri neštetih filmih, ki so nastali v Srbiji, Hrvaški, Italiji, Turčiji, Rusiji, Sloveniji itd.

Nekateri izmed bolj znanih filmov, ki jih je oplemenitil s posebnimi učinki so denimo Srbski film, Življenje in smrt porno tolpe, Sveti Jurij ubija zmaja, Poslednji Srb na Hrvaškem, Mamula, Zona mrtvih in mnogi drugi, ki prav gotovo ne bi dosegli take ravni prepričljivosti in grozljivosti brez njegovih mask in posebnih učinkov.

Poleg številnih domačih srbskih igralcev, je sodeloval tudi z prenekaterimi zvezdami, kot so Michael Madsen, Eric Roberts, Franco Nero, Tom Sizemore in Stephen Baldwin. Trenutno se pripravlja na snemanje projekta, pri katerem bo sodeloval s Sophie Marceau, Christopherjem Lambertom in Michaelom Paréjem.

Za svoje delo je dobil številna mednarodna priznanja in nagrade, kar ga uvršča med peščico najboljših mojstrov za posebne učinke v Evropi. Njegova specialnost je sicer izdelava mask in kalupov ter seveda vseh vrst učinkov, ki se tičejo gravža, gorja in izločanja telesnih tekočin. Nekateri njegovi filmski rekviziti imajo celo bogato življenje po filmu, saj potujejo po raznih razstavah po svetu. Rekviziti iz filma Srbski film, so bili denimo prodani za velike zneske na razstavi v Los Angelesu…

Ne zamudite torej te enkratne priložnosti za učenje izdelave mask in kalupov ter ostalih filmsko-iluzornih veščin, od enega največjih mojstrov za posebne učinke na starem kontinentu!

Njegov kratki predstavitveni video si oglejte le ob spremljavi staršev:

 

Miroslav Lakobrija1

Miroslav Lakobrija2 

ASISTENTKA MENTORJA

MATEJA NABERŠNIK

Nagrade: nagrada VESNA za najboljšo filmsko masko na Festivalu slovenskega filma za film ŠANGHAJ: http://www.imdb.com/title/tt1966571/.

Profesionalno ličenje za oddaje na različnih televizijskih postajah (PLANET TV, RTV SLO, POP TV, SPORT KLUB, RTS, BK TV …)

Sodelovanje z različni filmskimi producenti: ARS MEDIA, PERFO PRODUCTION …

Sodelovanje kot organizator statistov, masker, asistent režije pri filmih: Petelinji zajtrk, Šanghaj, Gozdovi so še vedno zeleni…

Sodelovanje s tiskanimi mediji: Lepa in zdrava, L&Z, Cosmopolitan, Nova, Vklop, Avenija, Zvezde, Direktor…

Ličenje medijskih oseb: Natalija Verboten, Miša Margan, Tanja Kocman, Vesna Janković, Martina Ipša, 6 pack Čukur in Nika Čukur, Lucija Ćirović, skupina Sopranos, Katja Šeruga, Davor Radolfi, Maša Merc, skupina Luna, Sabina Remar, Iryna Osypenko, skupina Tabu, Polona Požgan, Sanja Grohar, Klapa Cambi…

Profesionalna vizažistka za različne znamke: Givenchy, Dior, Manhattan…

Večletno poučevanje na različnih šolah: za vse tehnike ličenja, za pridobitev poklica vizažista, za masko in posebne efekte…

Projektno sodelovanje na različnih snemanjih in priznanih modnih revijah.

Sodelovanje s priznanimi slovenskimi frizerji (Mič styling, Kristijan Skamljič, Studio Oranž, Smiljan Škarica,…) in frizerskih modnih revijah za znamke: Schwarzkopf, Wella…

Sodelovanje z različni modnimi agencijami, modnimi oblikovalci, organizatorji modnih dogodkov…

Sodelovanje s priznanimi slovenskimi fotografi: Tibor Golob, Marko Pigac, Aleš Bravničar, Natalija Jelušič Babič, Mimi Antolovič, Borut Cvetko, Bojan Mihalič, Sašo Papp…

Mateja Nabersnik

 

 

 

Gosti

Pokrovitelji

Partnerji