Mala delavnica scenaristike

16. 07. 2020, 17:00, Golarjeva domačija

Miha Mazzini


Mentor: Miha Mazzini


Dvodnevna delavnica je namenjena tako izkušenim scenaristom/režiserjem kot tudi tistim, ki se na tovrstno pot šele podajajo.

Delavnica bo potekala v dveh sklopih, in sicer 16. in 17. julija (od 17h do 20h)

Prvi del (16. julij) delavnice bo odprtega tipa in bo namenjen spoznavanju scenarističnih veščin, s posebnim ozirom na žanrski film, in sicer iz zornega kota enega najbolj priznanih slovenskih scenaristov. Vključevala bo spoznavanje teorije in prakse scenaristične obrti.

Drugi del (17. julij) delavnice bo zaprtega tipa in bo namenjen konzultacijam pri razvoju scenarijev za kratke in dolgometražne filme. Prijavitelji morajo najkasneje do 8. julija poslati sinopsis (na eni do največ dveh tipkanih straneh), kar bo podlaga za konzultacije. Delavnica je omejena na 7 zgodb ali scenarijev. Majhno število izbranih udeležencev bo omogočilo tesnejše in bolj poglobljeno delo na individualni ravni.

POZIV ZA SCENARIJE BO POTEKAL DO 8. JULIJA 2020!

O mentorju

Miha Mazzini je končal podiplomski študij scenaristike na The University of Sheffield v Angliji in je redni član Evropske filmske akademije. Doktor znanosti iz Antropologije vsakdanjega življenja na Institutum Studiorum Humanitatis, Ljubljana.

Kot scenarist in režiser kratkih in dolgometražnih filmov, je prejel več nagrad. Za scenarij njegovega zadnjega filma Izbrisana (2019), ki ga je tudi režiral, je prejel nagrado za najboljši scenarij na prestižnem festivalu Raindance (Anglija) ter na festivalu FEST (Srbija).

Predaval je pisanje filmskih scenarijev - med drugim na scenaristični šoli Pokaži jezik (1999 - 2005), bil je tudi gostujoč predavatelj na zagrebški Akademiji Dramske Umjetnosti (2001), na scenaristični delavnici Palunko (2004 - 2005) in Northwest Film Forum, Seattle, ZDA (2004) in še kje.

Je tudi pisatelj s 26 objavljenimi knjigami, ki so prevedene v deset jezikov, avtor devetih računalniških priročnikov ter znani (in zbadljiv) kolumnist.

 

MALA DELAVNICA SCENARISTIKE


POGOJI PRIJAVE


1. Na delavnico se prijavite s sinopsisi (na eni do dveh tipkanih straneh) v pdf obliki;

2. Prijavnica mora vsebovati krajšo biografijo in filmografijo avtorja;

3. Sinopsisi morajo biti poslani najkasneje do 8. julija na e-mail: tomaz.horvat@grossmann.si

4. Izbrani avtorji/ice k delavnici pristopijo s plačilom pristopnine (10€);

5. Stroške nastanitve in prevoza si krije udeleženec/ka sam/a;

6. V kolikor bo prijavljenih več projektov, bo mentor izbral sedem najprimernejših;

7. Organizator si pridržuje pravico do odpovedi delavnice, v kolikor bo premalo izbranih projektov.

 

 

 PRENESITE PRIJAVNICO:

doc    pdf

 

 

Gosti

Za dezinfekcijo skrbi

Pokrovitelji

Partnerji