Čarovnica iz Črnega lesa

16. 07. 2019, 21:00, Kino na prostem Glavni Trg

DELAVEC NASLOVKA 1200 x 628

V obdobju 1546–1746 je bilo na slovenskem Štajerskem največ žrtev čarovniških procesov: od prvega leta 1546 v Mariboru, pa do zadnjega leta 1746 v Radgoni.

V mračnem obdobju navedenih dveh stoletij so se na tem območju zvrstili krvavi čarovniški procesi od Šoštanja prek Celja, Podčetrtka, Maribora, Vurberka do Hrastovca, Lenarta, Ptuja, Podlehnika, Ormoža, Radgone, Veržeja in Ljutomera, drug od drugega bolj množični in bolj zločinsko krvoločni.

Kulturno društvo Delavec Lenart bo s predstavo Čarovnica iz Črnega lesa obudilo legendo o nesrečni ljubezni med mladim grofom Friderikom Herbersteinom, dedičem hrastovških posesti in prelepo Agato Nürnberger, plemkinjo nižjega stanu iz gradiča Štralek. Friderikova izvoljenka ni bila po volji Friderikovi materi Margareti, saj je zanj že imela izbrano bogatejšo ženo.
Ko je graščakinja Margareta izvedela, da sta se zaljubljenca neke noči skrivaj poročila, je ob pomoči grajskega krvnega sodnika Trenaka skovala peklenski načrt, kako se bo rešila revne neveste...
Predstavo organiziramo v sodelovanju z JSKD - Območna izpostava Ljutomer!

Pokrovitelji

Partnerji