Grossmann letos ponovno ponuja delavnico igralske improvizacije in javnega nastopanja pod vodstvom Žige Čamernika, ki bo potekala od srede, 12.7, do petka, 14.7. od 14. do 17. ure na Golarjevi domačiji. Za delavnico se ni potrebno prijavljati!

V življenju smo pogosto soočeni z določeno obliko javne predstavite, kar pomeni, da se - ne glede na to ali gre pri tem za gledališko predstavo, nagovor svojega delovnega kolektiva, zapleteno predstavitev doktorske disertacije ali "običajno" rojstnodnevno zabavo - v nas velikokrat pojavi vsem poznan in tudi zoprn občutek treme, ki nas (ne)upravičeno plaši.

Na delavnici se bomo preko igralskih improvizacij in metode čutnega spomina, ki jo je zastopal sloviti dramski pedagog Lee Strasberg, naučili sprejemati tremo kot naravno danost in z njeno pomočjo v kombinaciji z lastno imaginacijo doseči učinke, s katerimi bomo zadovoljni predvsem sami.

Dnevni prispevek delavnice znaša 3 eur.

Vodja delavnic: mag. Žiga Čamernik, igralec, pedagog in kritik/recenzent.


Svojo igralsko pot je začel v Studiju bratov Vajevec, kjer se je kalil vse od leta 2002. Istega leta je skupaj z nekaterimi filmskimi navdušenci ustanovil Društvo MILF, s katerimi so posneli celovečerni film Tošl, kjer je odigral glavno vlogo. Leta 2008 je nastopil v vlogi novinarja v dokumentarnem filmu o kontroverznem psihiatru Janezu Ruglju s preprostim naslovom Rugelj.

Vse od takrat se pogosto pojavlja v filmih neodvisne produkcije, v obdobju 2007-12 je bil voditelj TV nanizanke Slovenski vodni krog, snema pa tudi reklame in se pojavlja v slovenskih serijah (Usodno vino, Da, dragi, da, draga, Nova dvajseta, Več po oglasih, Česnovi) in TV filmih.

V vlogi mentorja delavnic dramske igre je že od leta 2008, poleg tega pa vodi tudi delavnice o praktičnih veščinah javnega nastopanja, razvijanju karizme in vplivu čutnega spomina na osebnost za različne družbene skupine in delovne kolektive v obliki team buildinga.

Sočasno nastopa v treh gledaliških predstavah: Gospod predsednik, Seksualna kalvarija in Zgodba o živalskem vrtu.

Je tudi so-organizator in direktor Festivala neodvisnega filma Slovenije (FNF) in filmski recenzent.