Vabljeni v praktično delavnico digitalnih posebnih učinkov, kjer boste lahko spoznali osnove ustvarjanja računalniško generiranih podob in njihovo apliciranje v video posnetke. Delavnice tega tipa so pri nas izjemno redke, zato vas pozivamo, da izkoristite ponujeno priložnost. V kolikor bo zanimanje veliko, bomo po festivalu (ali v naslednji ediciji) pripravili nadaljevalne delavnice.

 

Delavnica je namenjena vsem, ne glede na njihovo predhodno znanje. Maksimalno število udeležencev je 12. V kolikor bo premalo prijavljenih, si pridržujemo pravico do odpovedi delavnice.

 

Termin: 12. in 14. julij; 4 ure/dan (od 10-14h)

 

Kotizacija: 10€

 

Priporočljivo je, da udeleženci imajo svoje računalnike, ni pa nujno.

 

 

Okvirni načrt delavnice:

 

- postavitev platna, osvetlitev platna

- izdelava kratkega scenarija za video, plan, storyboards na temo Grosmman Festivala

- razčlenitev kompozicij (kader, perspektiva) 

- postavitve preproste sheme za shranjevanje in obdelovanje podatkov

- snemanje subjektov na platnu in snemanje ozadij

- obdelava posnetkov (post processing)

- 3D tracking, masking

- dodajanje post efektov, združevanje posnetkov  

- montaža posnetkov 

 

Za celoten proces bomo uporabljali program Adobe After Effects

 

Vodji delavnice:

 

TADEJ FIUS

je direktor podjetja MediaAtlas, ki se ukvarja z medijsko produkcijo in razvojem programske opreme. Med drugim je izdelal programsko opremo za izdelavo animacij v realnem času, ki se je uprabljala v oddaji Hri-bar, produciral kratki animirani film Na svoji Žemlji, animirano serijo Jebovlje, srednje metražni animirani film Dobrodošli v Jebovlju ter animirano serijo Bučke, ki se trenutno predvaja na TV Sloveniji.

 

TOMAŽ PAVKOVIČ

je snemalec, režiser, producent, novinar, filmski pedagog in montažer. Je eden od ustanovnih članov Luksuz produkcije iz Krškega ter avtor in soavtor mnogih kratkih dokumentarnih filmov in prispevkov za televizijo. Od leta 2003 je kot VJ gostoval v Italiji, Španiji, Srbiji, Grčiji, Franciji, Avstriji, Albaniji in Hrvaški. Zadnje čase vodi Tomtoto video produkcijo.

 

 

Prijave sprejemamo do 30. junija na: kristijan.paal@grossmann.siPRENESI PRIJAVNICO