Nove knjige iz edicije založbe Orfelin in grafični romani Ivice Stevanovića

Gosta: Dejan Ognjanović, Ivica Stevanović

Sobota, 14.7. ob 17.00h GLAVNI TRG

Dr. Dejan Ognjanović bo predstavil najnovejše knjige iz edicije Poetika groze založbe Orfelin iz Novega Sada, posvečene klasičnim in modernim vrhuncem horror literature. Tokrat so ti tri zbirke zgodb mojstrov groze: Pisar teme (Grimscribe) Thomasa Ligottija, Starodavne luči (Ancient Lights) Algernona Blackwooda in Glas v noči (A Voice in the Night) Williama Hopa Hodgsona.
 
Na predstavitvi bo sodeloval tudi Ivica Stevanović, pogost avtor ilustracij za to edicijo. Obenem bo v pogovoru z dr. Ognjanovićem predstavil tudi svoje druge mračne, gotske in grozljive ilustracije in grafične romane Izgubljeni primeri, Katil, Gnusobno-pošastni primeri in Prijazna trupla.

Dejan Ognjanović je pisec, filmski in književni kritik, esejist in prevajalec. Je avtor dveh romanov (Naživo, 2003) in Zavodnik (2014), treh študij (Faustovski ekran: đavo na filmu, 2006) in U brdima, horori: srpski film strave (2007) in Poetika horora (2014), zbirke esejev Studija strave (2008) in prireditelj antologije najboljših zgodb H.P. Lovecrafta Nekronomikon (2008; 2012).

 

Ivica Stevanović je profesor grafičnega oblikovanja in dobitnik več nagrad na področju oblikovanja, ilustracije, karikature in stripa. Njegova dela so bila objavljena v številnih prestižnih mednarodnih publikacijah. Je tudi avtor letošnje uradne podobe Grossmannovega festivala.