Torek, 11.7. ob 18:00h Kulturni dom

Vinski program bomo pričeli na slavnostni otvoritvi festivala s predstavitvijo vin in vinarjev iz letošnjega tekmovalnega programa za naslov Vinskega šampiona Hudega mačka na simbolični vinski cesti.

 

Četrtek, 13.7. ob 18:00h Atrij Mestne hiše

 

Javna degustacija vin iz tekmovalnega progama, na kateri bo svoje strokovno mnenje k vzorcem podal gost vinskega programa na letošnjem festivalu dr. Mojmir Wondra. Na dogodku bo prisotna tudi aktualna Slovenska vinska kraljica Maja Žibert.

Vse dni festivala bodo tekmovalna vina na voljo obiskovalcem festivala na posebni stojnici na Glavnem trgu v Ljutomeru med 20h in 1h. Vina bodo naprodaj tudi v v Enoteki v Mestni hiši v Ljutomeru.


Petek, 14.7.

Samo Simonič nas bo odpeljal na »Vinsko potovanje - od Jeruzalema do južne Afrike«. Izbranim vinom iz Nemčije, Srbije, Italije, južne Afrike in Nove Zelandije ob bok postavili nekaj jeruzalemskih vin. Ob zabavni primerjalni pokušini bomo izvedeli, kje so naša vina v primerjavi s svetovno konkurenco, kakšno je mesto Slovenije oz. Štajerske na svetovnem vinskem zemljevidu in še veliko zanimivega o pijači, ki spremlja človeka že več kot 8000 let.

Vstop s povabilom.