HUDI MAČEK


KRISTIJAN MILIĆ

Režiser iz Zagreba je leta 2008  osvojil hudega mačka za celovečerni prvenec Živi in mrtvi, njegov naslednji film Številka 55 pa je otvoril 1. edicijo festivala leta 2015. Na Grossmannu so bili prikazani tudi njegovi kratki filmi, režiral pa je tudi nekaj epizod prve sezone hvaljene TV kriminalke Naj počivajo v miru. Pravkar je dokončal novi celovečerec Mrtve ribe, ki bo premierno prikazan na letošnjem puljskem festivalu.

 


GUY DELMOTE

Eden od soustanoviteljev Bruseljskega mednarodnega festivala fantastičnega filma (BIFFF), enega največjih žanrskih festivalov v Evropi, ki poteka že od leta 1983, Evropske federacije festivalov fantastičnega filma, ki združuje evropske žanrske festivale od leta 1987, in tekmovalnega programa Meliès leta 1996. Že pred tem je leta 1979 z bratom Georgesom ustanovil neprofitno organizacijo PeyMey Diffusion za promocijo filma, glasbe, umetnosti in literature.

 


TIMO VUORENSOLA

Finski režiser in producent. Režiral je znanstvenofantastično uspešnico Jekleno nebo, kot tudi Star Trek parodiji Star Wreck V: Lost Contact and Star Wreck: In the Pirkinning, slednjega smo tudi prikazali ob njegovem obisku na Grossmannu 2010. Nadaljevanje Jeklenega neba The Coming Race bo premiero doživelo februarja 2018.

 

 

 

SLAKOV HUDI MAČEK / MELIES D'ARGENT

 


STEPHANE EVERAERT

Režiser kratkega filma Poslednja formalnost, ki je osvojil nagrado Melies d'argent na Grossmannu 2015, lani pa je s filmom GPS ponovno sodeloval v tekmovalnem programu Meiles d'argent. Diplomiral je leta 2003 na bruseljski filmski šoli RITS. Uradni napovedovalec BIFFF-a od 2009.

 


 MARKUS KEUSCHNIGG

Direktor in soustanovitelj prvega avstrijskega festivala fantastičnega filma -  /slash Film Festivala. Več kot deset let kot filmski kritik sodeluje z različnimi mediji, kot sta FM4 in Presse. Je tudi udeležen v avstrijski žanrski produkciji, bil je recimo svetovalec za scenarij pri uspešni psihološki grozljivki Lahko noč, mamica.

 


ALIN LUDU DUMBRAVA

Diplomiral je na Akademiji za teater in film v Bukarešti leta 1994 in iz filmske kritike na European Film College v Ebeltoftu na Danskem leta 1996. PO 12 letih izkušenj na televiziji (scenarist in producent za HBO Romunija, analitik filmskega programa na PRO TV) je zdaj svobodni filmski novinar, kritik, pisec in scenarist.

 

HRUPNI MAČEK

 


IGOR VIDMAR

Publicist, aktivist in organizator koncertov. Leta 1981 je postavil na noge zelo odmevni festival Novi rock. Število koncertov, ki jih organizira, se danes meri v stotinah. Trenutno eden izmed avtorjev glasbene oddaje Drugi val na Valu 202, dolgoletni komentator in sodelavec oddaje Studio City na RTV Slovenija.

 


TONI ŠARIČ

Ustanovitelj in direktor DORF-a, hrvaškega festivala glasbenih dokumentarcev. Organiziral je na stotine koncertov, knjižnih promocij in različnih kulturnih dogodkov. Je oče dveh otrok in velik ljubitelj garažne soul glasbe.

 


DUNJA DANIAL

Režiserka glasbenega dokumentarca Odpadki druge generacije – po stopinjah nekega punka, ki je lani prejel hrupnega mačka. Diplomantka digitalnih umetnosti in praks Visoke šole za umetnost Univerze v Novi Gorici. Soorganizatorka koncertnega cikla R.A.F.A.L. v AKC Metelkova mesto.