HUDI MAČEK


JULIAN RICHARDS

Režiser in soustanovitelj agencije Jinga Films. S prvencem Darklands (1996) požel številne nagrade, med drugimi tudi Melies D’Argent. Tretji celovečerec The Last Horror Movie osvojil 14 nagrad, med drugimi nagrado za najboljši britanski celovečerec na Raindanceu in Melies D’Argent. Triler Summer Scars je dobil tudi dve nagradi Britanske filmske akademije.

 


NENAD BEKVALAC

Diplomirani dramaturg, scenarist, filmski kritik, igralec, voditelj, filmski arhivar v Jugoslovanski kinoteki. Skupaj z Aleksandrom Radivojevićem je ustvaril znamko Šok koridor. Soustanovitelj in selektor festivala fantastike Vrnitev v kino. Koscenarist filma Made in Serbia. Piše za razne časopise in je sodelavec večih filmskih festivalov.


LUDVIK BAGARI

Igralec in producent. Rojen v Murski Soboti. Nastopil v številnih filmih, kot  so Odgrobadogroba (2005), Triptih Agate Schwarzkobler (1996), Carmen (1995), Ko zaprem oči (1993), Veter v mreži (1989), Kavarna Astoria (1989),  TV nadaljevanki Pesnikov portret z dvojnikom (2003) ter spletni seriji Prepisani (2010).

 

 

 

SLAKOV HUDI MAČEK / MELIES D'ARGENT

 


LEE HARDCASTLE

Britanski animator, ki ustvarja v stop-motion tehniki.  Znan je po svojih izvirnih priredbah ikoničnih akcijskih filmov in grozljivk iz osemdesetih, pa tudi po parodijah animiranih serij in videospotov. Njegov kratki film T is for Toilet je bil uvrščen v omnibus Abeceda smrti. Sodeloval je s številnimi produkcijskimi hišami, kot so Momentum Pictures, 20th Century Fox in Adult Swim..

 


DEJAN OGNJANOVIĆ

Pisatelj, filmski in literarni kritik, prevajalec in esejist. Je avtor dveh romanov (Naživo, 2003) in Zavodnik (2014), treh študij (Faustovski ekran: đavo na filmu, 2006) in U brdima, horori: srpski film strave (2007) in Poetika horora (2014), zbirke esejev Studija strave (2008) in prireditelj antologije najboljših zgodb H.P. Lovecrafta Nekronomikon (2008; 2012).

 


VASJA ROVŠNIK

Radgonski neodvisni filmar je znan po celovečernih filmih Opel B Kadett '72, Kolesarji v temi,  Kolega in Oto, pri katerih nastopa v vlogi režiserja, scenarista, snemalca in montažerja. Je stari znanec in sodelavec našega festivala, saj ste na preteklih izdajah lahko videli njegove celovečerce in kratke filme, nastopa pa tudi v vlogi vodje filmske delavnice.

 

HRUPNI MAČEK

 


IGOR VIDMAR

Publicist, aktivist in organizator koncertov. Leta 1981 je postavil na noge zelo odmevni festival Novi rock. Število koncertov, ki jih organizira, se danes meri v stotinah. Trenutno eden izmed avtorjev glasbene oddaje Drugi val na Valu 202, dolgoletni komentator in sodelavec oddaje Studio City na RTV Slovenija.

 


ROBBIE DAVIDSON

Scenarist in režiser Robbie 'Steed' Davidson je verjetno bolj znan kot kitarist legendarnih škotskih punkerjev The Exploited. Njegovi kratki filmi se na humoren način lotevajo žanra grozljivke in fantastike.

 


MATEJ KONČAN

Kleemar ni običajen glasbenik. Je persona, ki je s pomočjo svojega raziskovalnega duha ustvarila povsem samosvoj pogled na svet ustvarjanja glasbe. Zgrešeno bi bilo trditi, da je Kleemar (zgolj) ustvarjalec IDM ali elektronske glasbe. Opis allrounder zato dosti bolj ustreza njegovemu dojemanju in zajemanju glasbe z vseh vetrov.