Izar Lunaček

Izar Lunaček je eden bolj znanih in zagnanih slovenskih striparjev mlajše generacije. Izstopa tudi po svoji izobrazbi, Izar je namreč akademski slikar, diplomiran komparativist ter doktor filozofije.

Svoje stripe je objavljal v Stripburgerju, Slovenskih novicah, Delu in Mladini ter izdal več stripovskih albumov. Poleg tega riše tudi ilustracije in karikature, ki jih objavlja v različnih časopisih in revijah, ilustriral pa je tudi več knjig, med katerimi so tri prijele zlato hruško, znak kakovosti otroške in mladinske literature.

Znan je kot avtor prvega slovenskega spletnega stripa Paradise Misplaced (2009–2011) ter prvega slovenskega avtorskega stripa, objavljenega pri veliki ameriški založbi, Animal noir, ki ga je ustvaril skupaj z Nejcem Jurnom. Strip je leta 2017 izšel v Ameriki pri založbi IDW, nato pa ga je istega leta v slovenščini izdala še Cankarjeva založba pod naslovom Kosmati krimič.

Je tudi soustanovitelj in organizator Stripolisa (2012–), Stripolisfesta oziroma Tinte (2013–) in striparne Pritličje (2014–).

Občina Ormož
Grossmann Fantastic Film And Wine Festival
Gradimo prihodnost skupaj
Unterhund
Mladinski center Ormož
Klub ormoških študentov